zzz333

Upea kierros Helsingin juhlaviikkojen viimeisenä päivänä

 • Upea kierros Helsingin juhlaviikkojen viimeisenä päivänä
 • Tämän jalustan varassa lepää Hotel Manta of Helsinki
  Tämän jalustan varassa lepää Hotel Manta of Helsinki
 • Kauppatorin tatit 15 euroa kilo!
  Kauppatorin tatit 15 euroa kilo!
 • Ihana Bad Bad Boy
  Ihana Bad Bad Boy
 • Hieno idea suoraan aseman vieressä. Puuro on se joka tiellä pitää.
  Hieno idea suoraan aseman vieressä. Puuro on se joka tiellä pitää.
 • Tilannemuotokuvien toinen palkintosija meni Usaan..
  Tilannemuotokuvien toinen palkintosija meni Usaan..
 • Upea kierros Helsingin juhlaviikkojen viimeisenä päivänä
 • Roskalavapaviljonki pikku mökeillä ympäröitynä ja vasemmalla Musiikkitalo
  Roskalavapaviljonki pikku mökeillä ympäröitynä ja vasemmalla Musiikkitalo
 • Kiasman kaupan loppuunmyynti
  Kiasman kaupan loppuunmyynti
 • Kansa vain ei innostunut Villen Amandasta:)
  Kansa vain ei innostunut Villen Amandasta:)
 • Kauniiksi lopuksi yleiskuva hotellista...
Auki päivittäin klo 11.30-17.30
  Kauniiksi lopuksi yleiskuva hotellista... Auki päivittäin klo 11.30-17.30

Juhlaviikkojen viimeisenä päivänä oli ihan pakko suunnata itsensä  Helsingin kierrokselle ja kolmen tunnin aikana ehti hyvin ottaa haltuun parhaat palat hienosta tarjonnasta.  Kiinnostavin oli heti kärkeen tuo paljon puhuttu Tatsu Nishinin hotelliksi kuorrutettu Havis Amanda. Suhtauduin siihen vähän ennakkoluuloisesti kun siitä ensi kertaa luin, mutta nyt ihastuin ikihyväksi!

Tosin ihastus vaatii  käynnin sisätilassa ja kokea itse miten viehko tuo Ville Vallgrenin neito onkaan näin läheltä katsottuna.  Kerrotaan, että vuonna 1908 paljastustilaisuuden jälkeen se herätti alastomuudellaan pahennusta, mutta kuten taiteilija on todennut, niin se kuvaa juuri  vedestä nousutta merenneitoa. Kaikki yöpymispäivät ovat jo varattuja (15.8-12.10) Valitettavasti!  Voin kuvitella kuinka hienoa on nukkua Amandan vieressä ja herätä aamulla komeaan näköalaan merelle ja Kauppatorille...

Seuraava näkemisen arvoinen kohde onkin Tommi Toijan Bad Bad Boy, eli veteen pissaava iso poika, joka seisoo sopivasti Enson talon edessä... Alvar Aallon luomus, joka herättää minussa aina harmin väristyksiä. Toivoisinkin, että Bad Boy saisi jäädä pysyvästi juuri tuohon paikkaan ilahduttamaan meitä huumorillaan myöhemminkin ja pehmentämään myös Enson talon massiivisuutta. Pitäisikö siitä tehdä vielä kansalaisaloite?

Seuraava kohde olikin vuoden 2014 World Photo-näyttely Sanomatalossa. Kuvasin sieltä yhden vaikuttavan valokuvan, joka heti kiinnitti huomiotani. Amerikkalaisen Peter van Agtmaelin toisen palkinnon tilannemuotokuvasarjassa saanut Magnum Photos.  Kuvassa on Irakissa sotilasajoneuvon räjähdyksessä ainoana elossa selvinnyt Bobby Henlim, joka menetti onnettomuudessa  kätensä ja 40% ihosta paloi, mutta nyt hän elättää itsensä koomikkona ja enimmäkseen vitsailee vammastaan... Selviytymiskeinoja on monia...ihailuni.

Roskalavapaviljonki oli mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä  tilataide-ja yhteisöteos. Kokeilukulttuurin, kierrättämisen ja uusiokäytön puolesta liputtava hanke on meille monille kerskakuluttaville ihmisille tärkeä muistutus vastuulliseen kuluttamiseen. Kaikki materiaalit rakennelmiin oli kerätty roskalavoilta. Hyvä!

Entä tuo paljon porua aina aikaan saanut Kiasma?  Kohtahan  se taas menee remonttiin, joka ei liene mitään uutta  helsinkiläisille veronmaksajille.  Näyteikkunassa oli Kiasma-kaupan alennusmyyntikyltti ja kävin kysymässä että miksi näin?  Kuulemma kauppa lopetetaan kokonaan remontin jälkeen. Olin hämmästynyt ja kävin heittämässä terveiset Infoon, että missä maassa ja kaupungissa löytyy taidemuseo, jolla ei ole omaa myymälää tiloissaan. Tiedän monia, jotka taidemuseoissa käydessään haluavat taidekortit, kassit ja esineet muistoksi  käynnistään. Onko siis Kiasmalla varaa poiketa tavanomaisesta käytännöstä, joka on myös itse taidemuseoille kannattava bisnes?  Luulisi Kiasman jo vähentyneen kävijämäärienkin takia pitävän siitäkin tulosta  hyvinkin voimakkaasti kiinni.

Oli hieno kierros ja varmaankin jäi vielä paljonkin mielenkiintoista katsottavaa väliin, mutta hyvä näinkin.

.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiva jos tykkäsit! Tosin minusta kannattaa Hesaan tulla silloin kun täällä on vielä vihreää puissa ja mielummin vielä nuo kauniit kukkaistutuksetkin kunnossa. Joten pidähän kiirettä!
Nytkin oli kaupunki täynnä iloisia japanilaisia turisteja ja tietysti myös ruotsalaisia kisavieraita, jotka aina antavat oman kivan värinsä kaupunkikuvaan. Kunhan saisi vielä suomalaisetkin hymyilemään enemmän ja unohtamaan sen tyhmän "viisauden" että on kai vähän yksinkertainen jos liikaa hymyilee:)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ehkei nämä tiedot eivät moniakaan juuri kiinnosta, mutta kirjoitan niistä kuitenkin vielä vähän lisää:) Aihe, johon meidän on ennen pitkään vielä tartuttava entistä jämäkämmin...muuten hukumme jätteisiin ja jos me emme huku, niin tulevat polvet ainakin.

Aikaisemmin mainittu Roskalavapaviljonki oli tärkeä oivallus herättää ihmisiä huomaamaan kuinka paljon hyvääkin tavaraa heitetään kylmästi pois jätelavoille ja kun nyt kokonainen "pikku kylä" saatiin aikaan ilmaiseksi, tosin rakentajat tietääkseni tekivät ilmaista työtä ja myös purkivat sen vapaaehtoisvoimin.

Entinen EU-virkamies Pekka Järvilehto lupasi vanhalle tutulleen Roskalavapaviljongin aktivisti Kristiina Tuuralle voivansa auttaa rakennusprojektissa ja hänestä tehtiinkin homman rakennusjohtaja. Rakennusprojektiin kerättiin mm. kolmelta purkutyömaalta yhteensä lähes 70 ovea ja 1200 metriä ulkolautaa!

Idea oli hieno, mutta minusta oli vähän sääli, että se purettiin näin nopeasti taas pois. Olisiko ollut mahdollisuus tehdä niistä asunnottomille edes tilapäisiä makuupaikkoja yli tulevan talven? Emme pääse siitä mihinkään, että heitä kuitenkin on, mutta paikka olisi nyt vain ollut liian keskeinen...