zzz333

Yukicon, japanilainen populäärikulttuuri- tapahtuma Espoossa

 • Yukicon, japanilainen populäärikulttuuri- tapahtuma Espoossa
 • Tapiola
  Tapiola
 • Tapiola
  Tapiola
 • Tapiola
  Tapiola
 • Tapiola
  Tapiola
 • Tämä kuva on otettu viime kesänä Kalifornian vastaavasta tapahtumasta Lossista
  Tämä kuva on otettu viime kesänä Kalifornian vastaavasta tapahtumasta Lossista
 • Tämä on myös Lossista kuvattu
  Tämä on myös Lossista kuvattu
 • Tämä ja seuraava kuva on Tapiolasta
  Tämä ja seuraava kuva on Tapiolasta
 • Tapiola
  Tapiola
 • Löysin vielä kolme kuvaa Los-Ancelesista kesältä 2014
  Löysin vielä kolme kuvaa Los-Ancelesista kesältä 2014
 • Yukicon, japanilainen populäärikulttuuri- tapahtuma Espoossa
 • Yukicon, japanilainen populäärikulttuuri- tapahtuma Espoossa
 • Edelleen vain Lossin kuvia viime heinäkuulta..
  Edelleen vain Lossin kuvia viime heinäkuulta..
 • Yukicon, japanilainen populäärikulttuuri- tapahtuma Espoossa
 • Espoon Tapiolasta lisäkuvia..
  Espoon Tapiolasta lisäkuvia..
 • Tapiola
  Tapiola
 • Tapiola
  Tapiola

Tänään on  jo toista kertaa kaksipäiväinen Yukicon peli- ja animee tapahtuma  Espoon kulttuurikeskuksessa Tapiolassa. Itse liikun tässä aika heikoilla jäillä, kun en sen kummemmin ole koko asiaan paljoakaan  ennen perehtynyt.  Toki jo viime vuoden tapahtumassa katselin kiinnostuneena näitä kauniisti tai/ja  hauskasti puettuja nuoria, jotka liikkuivat täällä Tapiolassa sankoin joukoin erikoisesti pukeutuneina. Onneksi sääkin heitä suosi.

Nyt kaivoin taas Lumiani esiin ja pyytelin nuoria poseeraamaan minulle ja  pienen taivuttelun jälkeen pääsin jopa sisälle ovensuuhun kuvaamaan kun vakuuttelin, etten livahda pitemmälle.

Liput kuulemma myytiin syksyllä 15-minutissa loppuun, joten suosio näyttää olevan suuri. Kiinnostus Japaniin ,  sen kieleen ja kulttuuriin on selvästi noussut myös  tässä lähipiirissä suureen suosioon. Samoin japanilainen  hyvin omaperäinen ja tunnistettava tyyli piirtää on kasvanut huomattavasti mangojen myötä..

Mangan asema Japanissa on paljon vahvempi kuin sarjakuvien asema on Euroopassa. Japanissa mangaa myydään  miljoonia kappaleita ja lukijakunta kattaa kaikki ikäryhmät. Japanissa ilmestyy viitisensataa mangalehteä ja viikottain ilmestyvää lehteä Weekly Shonen Jump-lehteä myytiin v.2011 lähes kolme miljoonaa kappaletta. Aihepiirit mangasarjoissa suunnataan usein tietylle ikäryhmälle tai muuten rajatulle lukijajoukolle. On fantasiamangaa, romanttista, taistelulajeja sisältävää, mutta myös koulutus- ja eläin mangaa on myöskin.

Ensimmäinen Euroopassa laajaa huomiota saanut manga oli Keiji Nazakawan Hiroshiman poika, vuodelta 1984-1985. Suomessa seuraava käännetty manga oli Katsuhiro Otomon Akira 1996. 

Itse aloin kiinnittämään huomiotani japanilaisiin sarjakuviin kirjakauppojen hyllyillä vasta muutama vuosi sitten, mutta nyt se taitaa olla suorastaan räjähtänyt suomalaisten nuorten suosioon. Erilaisia kansainvälisiä nettikerhoja,  vaatteiden myyntiä, musiikkia ja pelejä leviää suoraan Japanista meille Suomeen, joten saamme nähdä  vielä moniakin tapahtumia ympäri Suomea.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Täällä taitaa olla nuorempia lukijoita niin vähän, että minun kai pitäisi poistaa koko blogi? En edes ymmärrä miksi halusin tästä yleensäkään mitään kirjoittaa, kun en koskaan ole en edes nuorempana välittänyt lukea sarjakuvia.

Ehkä teinkin tämän vain kuvien takia? Nuo nuoret ovat niin nättejä, että pitihän niitä ikuistaa kun kerran paikalle sattui. Huomennakin heillä on taas päivä uus, mutta nyt nuorille luvataan pakkasta ja kovaa tuulta, joten pyöriminen ulkona taitaa jäädä vähiin. Sääli.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hei älä poista. Minä heräsin juuri sitä lukemaan.

Tämähän on fantastista,
nyt jummarran paremmin,
jöröjukkarokkiakin...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Mitä minulla olisikaan, jos ei olisi aina kilttiä ja kohteliasta Aria?
Ei niin yhtikäs mitään.. Ja toisekseen tämä on nuorisokulttuuria joka on tullut jäädäkseen, joten meidän vähän vanhempien ja nuorempienkin fossiilien on tämäkin laji tunnettava.
Se on sitä ajan-ja arjen-yleis-sivistystä:)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Onhan meillä aina toisemme;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kauniita asuja kauniiden vartaloiden päällä, mikä sen somempaa olisikaan katsella?

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Kuvien henkilöiltä puuttuu Visual Kei meikkaus ja hiustyyli. Suomessa on joitakin uruhara harrastajia, joiden pukeutumistyyli kaikkine yksityiskohtineen on mielestäni jo taidetta ja näissä rooliasuihin pukeutumisessa järjestetään ihan kansainvälisiä kilpailuitakin. Nuorisomuoti Japanissa on muutenkin hyvin piristävää. Ihan kiva että kirjoitit aiheesta. Sen kunniaksi ei mitään Yoshiki Hayashia, vaan Babymetallia, joka on aika hauskalta kuulostavaa metallimusiikkia laulutyylistä johtuen. https://www.youtube.com/watch?v=WIKqgE4BwAY

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos Teppo hienosta linkistä! Tytöt olivat todella vauhdikkaita ja tosi mageita tyyppejä.
Ehkä saan huomisen jälkeen sisällä olleelta lisää kuvia ja laitan ne sitten vielä joukon jatkoksi mukaan.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Katsoin tämän Visual Kein sivut ja kuvat olivat fantastisen hienoja. Aina sitä oppii jotain uutta ja oikeastaan harmittaa vietävästi etten ole enää nuori:) Minun aikanani nuorilla oli vain liian kireät pipot ja Kotilieden paperinuket...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Paperinuket ja pahvipäät,
nyt kaikki oikeasti,
ihmisten päällä näät,
se on taidetta kaunista,
kun tehdään totta Faunista.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Uusia kuvia taas lisäsin,
ulkomaan eläviä kun vähän katselin,
vauraus siellä näköjään suuri,
mut meill on se arvokasta juuri,
ett`meil on herkässä hymyt aidot,
vaan ei olla pelkkiä pahvipäitä,
eikä ainakaan epäaitoja Hokusaita.

PS.

Heh, on tämä riimittely mulle vaikeeta ja pyydänkin heti anteeksi Katsuhiko Hokusailta (1760-1849) joka keksi aikoinaan japaninkielisen ilmaisun manga-sarjakuville - sananmukaisesti "sutaistut kuvat". - - En vain keksinyt muuta sanaa tilalle:)

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Minäkin huomasin manga -tyylin olemassaolon vasta muutama vuosi sitten. On kiehtovaa nähdä, miten nuorten kautta meille tulee ihkauusia ja visuaalisesti herättäviä tyylejä. Kyllä manga Kotilieden paperinuket voittaa :) Tosi hienoa, että kirjoitit tästä aiheesta - tästä saattaa joillekin ei-nuorille tulla kimmoke tutustua mangaan ja sen monipuoliseen maailmaan.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos Leila. Olen samaa mieltä siitä, että on niin kiehtovaa nähdä miten erilaista ja paljon rikkaampaa onkaan nykyään tämä nuorten maailma.

Oikeastaan vasta nyt olen itsekin lukenut enemmän japanilaisten sarjakuvien maailmasta ja jopa vähän ihmetellytkin tietoa, että Japanissa jopa yli 40% kaikista painotuotteista on sarjakuvaa!

Piirtäjiä (mangakoita) arvostetaan kuulemma siellä ihan yhtä paljon kuin rock-tähtiä. Eipä silti, kyllä minuakin viehättää nämä suurisilmäiset ja persoonallisen näköiset tyttöjen kuvat, jotka poikkeavat täysin näistä länsimaisista piirroksista.

Mangaa luetaankin hassusti "lopusta alkuun" ja oikealta vasemmalle ja kuvat ovat musta-valkoisia, vain kansissa on koreat värit. Yllättävämpää oli kuitenkin lukea, että jopa alle 50-vuotiaista enemmistö lukee mangoja, jotka voivat olla jopa 1000-sivuisia pokkareita. Siinä on ihmettelemistä:)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Lisäsin tuonne loppuun vielä Kalifornian viime kesäisestä tapahtumasta kolme uutta kuvaa, kun ne kerran arkistostani löysin. Kuvat on ottanut tyttärentyttäreni ja odotan vielä saavani jonkun varsinaisen "tähtikuvan" Tapiolankin tapahtumasta.
Los-Ancelesissa on tietysti isommat puitteet juhlille ja nähtävästi myöskin panostus pukuihin on todella suurta.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

tuossa on muuten Suomalaisten kaksostyttöjen sivu ja aika makean näköisesti on mielestäni tytöt itsensä laittaneet. http://worldcosplay.net/member/123473

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos taas hienosta linkistä Teppo! Olinkin juuri hakemassa uusia juttuja aiheesta. Tuossa sinun lähettämässäsi linkissä oli paras asukokonaisuus mitä olen tänään nähnyt - se oli "musta enkeli siipineen" ja siinä oli niin hienosti toteutettu vaate, että kelpaisi vaikka kuinka hienoihin juhliin:)

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Käväisin tyttöjen Uruhara fc fb sivulla ja tytöt ilmeisesti osallistuivat myös tuohon tapahtumaan. Jonkun NCC karsinnan tuomarina toimi toinen tytöistä ja toinen kilpailijana. Tytöillä on myös tuollainen fb sivu ja nuo kasvomaalaukset ovat kyllä minusta upeita. https://www.facebook.com/fantasyvonaidainder

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #16

Nyt on pakko syvään kumartaa taas kiitokseksi uudesta hienosta linkistä. On, on tytöillä taidokkaat kasvomaalaukset ja lähettelenkin näitä eteenpäin ihan välittömästi. Ihme on, ettei näistä tytöistä ole näkynyt mitään juttuja lehdissä, tai minä en ainakaan ole nähnyt.... Näin upeista ammattilaisista luulisi jo naistenlehdetkin meillä kovasti kiinnostuvan..?