zzz333

Pala suomalaista urheilu-ja kulttuurihistoriaa. Stadikan penkit ostolistalle:)

  • Penkinpalan ostaja pääsi myös puoleen hintaan ylös torniin.
    Penkinpalan ostaja pääsi myös puoleen hintaan ylös torniin.
  • Olisiko aika virittää taas uusi Stadionkahvi?
    Olisiko aika virittää taas uusi Stadionkahvi?
  • Lumialla ja kuvakäsittelyllä saa ihmeitä aikaan:)
    Lumialla ja kuvakäsittelyllä saa ihmeitä aikaan:)

Liekö yhdenlaista hulluutta ja leikkimieltä käydä  sahaamassa itselleen muistoksi pala Helsingin Olympiastadionin puupenkeistä. Aikaa siihen on varattu 31.10 - 8.11.2015.  Tosin senkin jälkeen vielä on mahdollista ostaa jopa näistä penkeistä valmistettu  tuoli aikanaan Vepsäläiseltä. Penkit ovat kokeneet paljon stadion-elämänsä aikana, niin urheilun suurta juhlaa kuin pettymyksiäkin. Nyt niillä on taas aika jatkaa matkaa uusissa kuvioissa ja nähdä elämää muualtakin  kuin vain urheilun merkeissä.

Ensimmäisenä päivänä, eli eilen siellä oli kuulemma jo täysi kuhina päällä ja jonottamaankin sai varautua toisin kuin tänään.  Olimme siellä tänään sahan kanssa jonossa jo tasan kello kaksitoista ja itse penkin sahaus oli nopeasti hoidettu, kun mukana oli hyvä saha ja penkin puuosat olivat täysin kuivia. Numeroissakin olisi ollut valinnanvaraa, mutta tyydyimme päätyosaan jota ei tarvinnut sahata kuin toisen puolen.

Tunnelma sahaajien kesken  oli välitön ja mukava. Kuuntelin tarkalla korvalla sahaajien juttuja ja myöskin haastattelin joitakin  virkailijoita, että  mitä ihmiset oikein aikovat niistä tehdä.  Yleisin kuulemani vastaus oli tuoli, vaatenaulakko ja/tai lahjaksi sukulaiselle, joka on paljon kuluttanut näitäkin penkkejä ja  erikoisesti arvostaa ajatusta saada kotiinsa palan tätä urheiluhistoriaa.  Vähän  haikeana koko aluetta  kuvasin, mutta  pakko oli todeta, ettei remonttia turhaan tehdä, vaikka se kalliiksi tuleekin.  On senkin jo aika saada vähän freesimpi ilme.

Eipä voi nyt kauniiksi lopuksi muuta sanoa  kuin, että tämä on  erittäin hyvä ja taloudellisesti myöskin edullinen keino saada vähän lisää "remonttirahoja".  Onnittelut hyvästä ideasta markkinointi-osastolle. Nyt siis ihmiset käyvät itse 18 euron hinnalla sahaamassa purkutuomion saaneita penkkejä eli  työ,  joka muuten olisi aikanaan teetetty ammattimiehillä. Meillä 5000 ensimmäisellä sahaajalla oli vielä ilo saada "puukassi" mukaamme, jolla puut oli kätevä kuljettaa kotiin. Onkin mielenkiintoista seurata, kuinka tyhjäksi penkeistä stadika vielä saadaankaan. Toivottelenkin vain  paljon onnea!

Käykää hyvät ihmiset siellä ja hakekaa omanne, sillä samalla se on hyvää liikuntaa vain istumaan tottuneelle penkkiurheilijalle.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Netistä kopsattua tietoa: " Penkeistä kertyneet varat käytetään lyhentämättömänä uuden Olympiastadionin varustukseen, Stadion-säätiön tiedotteessa kerrotaan.

- Penkin hankkineille järjestetään Penkkiurheiluviikko 31.10.-8.11., jolloin ostetulla lipulla pääsee sahaamaan penkkipuut irti. Mukaan saa ottaa selkänojan ja istuimen erilliset puiset osat, jotka ovat aistineet runsaasti historiaa ja tapahtumia. Olympiastadion on avoinna penkkiurheiluviikon sahaajille päivittäin kello 12-18. Mikäli penkkejä on jäljellä, voi penkin ostaa myös stadionin torniaulan palvelupisteestä.

Penkkitempausta voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteella #muistojenstadion."