*

zzz333

Hanhenmaksapalleroita ja Fabergè pääsiäismunia Stockmannin Herkusta

  • Tapiolan Herkun uutuustuote esittelyssä...tänään kuvattu.
    Tapiolan Herkun uutuustuote esittelyssä...tänään kuvattu.
  • Hanhenmaksapalleroita ja Fabergè pääsiäismunia Stockmannin Herkusta
  • Hanhenmaksapalleroita ja Fabergè pääsiäismunia Stockmannin Herkusta
  • Avajaisten muotinäytöksestä kuvattu, jossa lehdistönkin kuvaajat pääsivät mukaan:)
    Avajaisten muotinäytöksestä kuvattu, jossa lehdistönkin kuvaajat pääsivät mukaan:)
  • Hanhenmaksapalleroita ja Fabergè pääsiäismunia Stockmannin Herkusta
  • Kauniita ja koreita pääsiäismunia!
    Kauniita ja koreita pääsiäismunia!

Mietin hetken, onko nyt ylipäätää hyvä ajankohta kirjoittaa laadukkaista tuoteistaan tunnetusta Stockmannista ja sen kuuluisasta Herkusta,  joka avautui  toissapäivänä Tapiolassa kokonaan uusissa tiloissa.  Kiinnostaako se ketään muita kuin meitä tapiolalaisia kuluttajia? Mielestäni kyllä,  kyllä se  aina  on yhden blogin väärtti. Kaikkihan nyt Stokkan tietävät:)

Varsinaisesti Stockmannin perustamispäivä oli 1.2.1862.  Lyypekkiläinen Heinrich Frans Georg Stockmann (1825-1906) saapui Suomeen vuonna 1852, ja hän työskenteli ensin kirjanpitäjänä Nuutajärven lasitehtaalla.  Myöhemmin Nuutajärven lasitehdas avasi puodin Lampan taloon Kauppatorin laidalle Helsinkiin ja G.F.Stockmann sai puodin johdettavakseen.  Siitä kaikki sitten alkoi -  varsinainen menestystarina, jonka kaikki Helsingin kävijät ovat jo muinoisista ajoista alkaen hyvin tunteneet. 

Nykyään Stockmann on suomalainen vähittäiskaupan pörssiyhtiö, jolla on toimintaa yli kymmenessä maassa ja osakkeenomistajiakin on noin 60 000.  Jokaisella meistä on varmaankin omat muistonsa ensikäynnistä Stokkalla, joka oli tietysti jokaisen meidän maalaisen, jos nyt ei unelma, niin kuitenkin  ikimuistoinen hetki, nähdä oikea hieno ja perinteikäs tavaratalo ihan omin silmin.

Tapiolan uusi Stockmann ja Herkku lupaa kattavan valikoiman luomu - ja lähituotteita, kansainvälisiä herkkuja ja kasvisruokia.  Myös  Stockmann Meals - valikoimaa on uudistettu: tilata niitä voi myöskin verkosta.  Parkkihallit ovat suuret ja tilavat, joten ostokset kulkevat melkein suoraan tiskiltä - autoon... 

Uusia muotibrändejä, niin koti - kuin ulkomaalaisiakin on lisätty huimasti entiseen verraten, joten muotitietoisten kuluttajien ei enää tarvitse hakeutua ostoksille Helsingin Stockmannille.  Metron piti olla jo nyt heti viime vuoden syksyllä  helpottamassa espoolaisten kulkua, mutta nyt senkin valmistumisaika on siirretty kesään.   Odotamme siis sitäkin kärsivällisesti edelleen, kun muutakaan emme voi. 

Markkinatalous jyllää kuitenkin edelleen ja voi varsin hyvin - ainakin osalle kansaa ja se on tietysti hyvä sekin. Hanhenmaksapallerot ja tryffelinmukulat  löytävät aina ostajansa, sillä kulinarismi lehdistä- ja puheista päätellen kasvaa ja voi edelleen Suomessakin hyvin.  Toivoisi tietysti, että kuluttajat muistaisivat myös suosia enemmän suomalaisia tuotteita, jos niitä valikoimista vain löytyy. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nyhtökaurasta tulee sellainen mielikuva, että joku maajussi nyhtää kaurasta liian korkeaa hintaa;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomi on EU:n suurin kaurantuottaja. Maailmassa 5% kaurasta tuotetaan Suomessa:

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/suomi...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eihän täällä muuta kannata kasvattaa, kuin ohraa ja kauraa. Ns. leipävilja tuodaan kuitenkin Suomeen muualta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hei Ari, ei se nyt ihan niinkään ole, sillä olen sitä myös itsekin laittanut jauhelihakastikkeen tapaan, eikä se maistunut ollenkaan kauraleivältä:)

Nyhtökaura on kuulemma kuin uusi Nokia! Se on kaurasta, härkäpavusta ja keltaherneestä kehitettyä uutuusruokaa, monikäyttöistä proteiinipommia, joka sopii arkiruokiin lihan vaihtoehdoksi.

Tämä uusin, vain nyt Stokkalta saatava uusin tuote "Gold&Green Nyhtökaura", on tilli, piparjuuri&sitruuna, kypsä kaura-papu- proteiinivalmiste.

Tätä uusinta makua sain vasta tänään, joten maku on vielä arvoitus. Kun pakkauksen kyljestä luen ohjetta, niin pakko siitä on hyvää tulla. Nyhtökaura Saariston lisäksi ohjeeseen tulee 6-10 perunaa, puntti ruohosipulia, 100-150 g juustoraastetta. puoli desiä oliiviöljyä ja suolan ohella pippuria. Se on sitten siinä ja terveellinen ateria on hetkessä valmis:)

Nyhtökauran ensimmäinen versio saatiin Stockmannille 100 rasian verran ja se myytiin muistaakseni 10 minuutissa loppuun ja loput ihmiset jäivät sen perään itkemään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Enhän Kaija ota kantaa itse nyhtökauraan, vaan sen nimi tuo tuon mielleyhtymän, jossa joku kaurahattu perii liikaa kaurastaan, eli nyhtää ylihintaa.

Nyhtö eli repiminen, siis repii hintaa ylemmäs.

Tuotteeseen en ota kantaa kun en ole koskaan sitä maistanut, mutta aina kun kuulen tai luen tuon nimen tulee mieleeni ajat jolloin minulla oli hevosia ja jouduin ostamaan kaurat isänniltä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Heh, heh, minä olen vähän tämmönen yksinkertainen naisimmeinen, joka en heti tuota mielleyhtymääsi hoksanut. Nimi on kyllä minustakin aika tylsä. Olisivat keksineet jotain nätimpää, kuten esimerkiksi gourmeekaura??

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #6

Nyhtökaura on jo vakiintunut nimi sille tuotteelle, joten on kai turha etsiä parempaakaan nimeä tässä vaiheessa. Ehdottahan aina tietysti voi.

Kun tuotteessa on kauraa ja härkäpapua ei nyhtökaura oikein kuvaa sitä, kun nyhtökaura viittaa kaiken lisäksi possuun eikä härkään.

Oma pikainen mietintä ei löydä mitään korvaavaa nyhtökauralla, mutta jos tulee mieleen laitan sen tänne esille.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Nyhtäminen ei tunnu hyvältä. Olenkin miettinyt, mistä tuo nyhtäminen on hiipinyt ruokaan. Nyhtö sitä ja nyhtö tätä, ei houkuttele.

Ostin kauraa viime vuonna vihtiläiseltä maatilalta. Kauralla ruokin lähimetsän kauriita.

Kysyinkin sitten maanviljelijältä, mitä 'nyhtökaura' tarkoittaa, johon hän lakonisesti vastasi, että kai se on jotain papusekoitetta.

Eli, missä se kaura sitten luuraa?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Nythtö tulee "nyhtöpossusta" jossa liha on niin kypsynyttä ja mureaa, että sen voin nyhtää luista irsti ja popsia halulla suuhunsa.

Nyhtökaura on siis saanut nimensä siitä ja se matkii kasvisperäisenä tuotteena lihaa, mutta on kasvista. Mileikuva haluttiin varmaan kohdistaa siihen nyhtöpossuun.

Nyhtökaura on minun tietääkseni kauraa ja härkäpapua perusaineosiltaan.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Olen ymmärtänyt, että nyhtökaurassa on sentään mukana myöskin kaurajauhoa, mutta prosenttimäärää en vielä tiedä. Täytyy ottaa siitä vielä selvää tarkemmin.

Muutenhan kaurasta sanotaan, että se on esimerkiksi vatsavaivoista kärsiville sitä parasta viljaa ja ilmankos kaurapuuroa suosii niin moni minunkin tuttuni. Itse en oikein saa makua puuroihin ylipäätään, kun sitä joutui pentuna symään pakolla niin usein:)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Härkäpapu on vanha ja yleinen ravinto- ja rehukasvi. Ensimmäinen kirjallinen merkintä härkäpavusta Suomessa on vuodelta 1324. Lisäksi nyhtökaurassa on keltahernettä ja kauran lesettä. Kauran leseestä meillä keitetään kaurapuuro ja tulee parempaa ja on enemmän kuituja.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos tiedosta Ari. Eikä myöskään syyttä härkäpapu ole säilynyt tähän päivään asti. Härkäpapu on monipuolinen ravintopommi. Kuivana härkäpapu sisältää jopa 30 prosenttia proteiinia, jota täydentävät runsas määrä ravintokuitua, hitaasti verensokeria nostavat hiilihydraatit ja B-ryhmän vitamiinit.

Ravitsemussuositusten mukaan palkokasveilla voi korvata eläinperäisen proteiinin osin tai kokonaan.

Muistankin joskus kauan sitten lukeneeni, kuinka tiedemieheltä kysyttiin, että minkä ruoka-aineen hän ottaisi mukaansa autiolle saarelle, jos saisi valita vain yhden aineen, ja hän vastasi: herneitä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Härkäpapuja saa kuivattuina edulliseen hintaan ns. etnisistä kaupoista kuten muitakin papuja. Voi liotuksen jälkeen keittää ison satsin ja pakastaa loput. Pavuista ja linsseistä saa monenlaista ruokaa. Pika-ateria valmistuu nopesti kypsyvistä punaisista linsseistä.
Isäni herkku oli kasvatuskodissaan saamansa härkäpapumuhennos ja asuessamme paikassa jossa saimme kasvimaan käyttöön siinä viljeltiin härkäpapuja. Eräs tyttö sanoi minulle, ettei hän pidä viljelemiämme kukkia kovinkaan kauniina.Minun pienellä pläntillä kasvoi keräsalattia.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Myytävä nyhtökaura onkin parempi ja monipuolisempi kuin uskoinkaan. Ei ihme, jos sillä on runsaasti kysyntää myöskin ulkomailla. Hyvä. Taidan tänään käydä ostamassa sitä vielä lisääkin, kun säilyvyyskin on noin erinomainen.

Kotimaisesta kaurasta, härkäpavusta ja herneestä hiertämällä valmistettu ”täydellinen” proteiini haastaa lihatuotteet ravintoarvoiltaan. Nyhtökaurassa on tuotteesta riippuen proteiinia 27 – 31,4 g / 100 g, rasvaa 3,8 – 4,7 g / 100 g ja hiilihydraatteja 9,6 – 9,9 g / 100 g kohden.
 Hiilihydraatit tulevat pitkälti tuotteen kauraosuudesta, tarkemmin kauraleseestä.

Kun nyhtökaurassa proteiinia on 27 – 31,4 g / 100 g, niin vastaavasti naudan vähärasvaisessa jauhelihassa (rasvaa 7 g) on 18,8 g, broilerisuikaleessa 21,3 g, maitorahkassa 9,8 g ja raejuustossa 16,4 g.

Eläinperäisiin proteiinin lähteisiin verrattuna nyhtökauran säilyvyys on parempi. Tuore liha ja kala täytyy käyttää muutaman päivän kuluessa ostamisesta, nyhtökaura säilyy jääkaapissa jopa pari kolme kuukautta.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Muistan Stockmannin lapsuudesta. Sinne mennessä piti pukeutua. Siellä esiteltiin uutuusleluja. Voi, että niitä teki mieli. Äitikin pisti turkin päälle sinne. Torille taas pukeutuminen oli vaatimatonta. Mistä tuokin lie tullut?

Stockan hississä oli kuljettajat. Niillä oli upeat asut. Sellaisia työasuja olen nähnyt enää Lontoossa hienoimpien hotellien auloissa ja vastaanotossa työskentelevillä.

Nyhtökauraa en ole kokeillut, mutta Alessi on suosikkini ja niitä esineitähän voi ostaa vaikka Stockalta. Stockan herkussa käy aika ajoin. Sieltä saa hyvää valmisruokaa, jos ei aina ruoan laitto maistu tai omaa ei jaksa tehdä.

Tryffeleitä haluaisin kasvamaan. Siis sellaisiako Stockalla nyt on myynnissä? Aikanaan ostin sitruunapuuni Stockan vihermyynnistä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Stockmannilla piti käydä lapsuuteni harvoilla Helsinginreissuilla. Taisin ostaa sieltä itselleni karvaisen Haisulin maskotiksi. Isäni toi aina työmatkoiltaa jonkun Stockan esittelyssä näkemänsä talousvempaimen.
Kävin pitkästä aikaa Tampereen Stockmannilla viikko sitten, mutta en käynyt ruokaosastolla, jossa ollut hyvä juusto-osasto.
Tiloja on nyt vuokrattu muille yrittäjille.
Palvelupisteessä sain erittäin ystävällistä palvelua.
Tampereella ainoa Alko jossa myydään hyvän konjakin veroista lempparibrandyni on Stockan yhteydessä.
Pitäiskö munkin sitä nyhtökauraa kokeilla? Ystävättäreni kehui jotain härkis-tuotetta?
Kalatiskit ovat surkeita kaikialla täällä. Oikeesti savustettua kala on nykyisin vaikeata saada. Stockmanillakin "savustavat" uunissa aromin avulla ja siitä saattaa levitä tympeähaju.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minäkin muistan hyvin kun nuorena kävin "junantuomana" kesäisin hoitamassa tätini pikkuisia ja kun pääsi Stokkalle käymään, niin se oli yhtä juhlaa. Hissitytöt olivat hienoja formuissaan ja onkin vaikea ajatella, että tavarataloissa olisi vieläkin niin hyvä palvelu.

Nuo hienosti pukeutuneet ihmiset olivat minulle myöskin ihmetyksen aihe ja välillä tunsinkin olevani puna-valkoruutuisessa mekossani tosi maalainen:) Onneksi heinähattu nimitystä en ollut silloin vielä edes kuullut, se taitaakin olla myöhempää perua hesalaisten kielenkäytössä?

Nyhtökaura ja myöskin härkis on sinänsä ihan hyvän makuista ja kun sitä vielä tekee erilaisten ohjeiden mukaan ja hyvät lisukkeet mm. juusto antavat sille enemmän potkua. Molemmat ovat myös varsin edullista ruokaa hyvien terveysvaikutustensa lisäksi.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset