zzz333

Naisten monet kasvot. Kenen säännöillä mennään?

  • SK11, 16.3.2018
    SK11, 16.3.2018
  • Mennyttä maailmaako? Luonnollinen naisihanne.
    Mennyttä maailmaako? Luonnollinen naisihanne.
  • Varoitus...Ei vedenkestävää:)
    Varoitus...Ei vedenkestävää:)

 

"Turhamaisuus on niin juurtunut ihmissydämeen, että kuormarenki, kokki ja kantaja kerskailevat ja tahtovat saada ihailijoita, jopa filosofitkin niitä tahtovat",  Blaice Pascal 1623 - 1662.  (Kirjasta,  "Mietteitä") 

Nyt en lähdekään avaamaan tätä juttua niin kaukaa, vaan tyydyn viimeaikaisiin lehtikirjoituksiin, joista viimeisin oli Helsingin Sanomissa 20.10.2018.  Siinä juontaja, kirjailija Pääskysaari pohtii, miten jokainen nainen puunataan ennen tv-lähetystä  kahdesta kolmeen tuntiin, jutta naiset kelpaavat televisioon.  Onko oikein, että naiset pitää rakentaa ensin kauniimmiksi, jotta he kelpaavat katsojille, kysyy hän? 

Hyvä kysymys sinänsä ja itsekin jäin ihmettelemään, että miten yksiä kasvoja voikin puunata niin kauan?  Itse olen meikannut itseäni nuoresta pitäen ja aikaa kuluu juhlameikkiinkin korkeintaan 15 -minuuttia.  Kiireessä kyllä sujuu nopeamminkin, kun harjoitusta on ollut jo tosin melkein 50 vuotta:)  Pääskysaari itse on vasta 42, nuori ja kaunis nainen ilman meikkiäkin, vaikka kun näin hänet ensi kerran MTV:n ohjelmassa "Pitääkö olla huolissaan" puhtain meikittömin kasvoin, niin mielessäni nostin hänelle hattua.  Se on harvinainen teko tässä pinnallisessa maailmassa, jossa huoliteltua ja  hyvin meikattua ulkonäköä arvostetaan enemmän kuin olisi edes kohtuullista.

Siis mitä? Onko se rohkeutta, josta täytyy antaa lisäpisteitä juuri naisille?   Onko se isokin asia, että juontaja on ilman meikkiä tv-ohjelmassa ja  sitä kysyy itse Pääskysaarikin.  Nyt  hän istuu maskeeraajan tuolissa vain yhtä kauan kuin ohjelman miehetkin. Meikkiä laitetaan vain sen verran, ettei iho pahasti kiillä, eikä kasvot liikaa punoita. Aikaa kuluu vain tuon 15 minuuttia, joten Pääskysaari säästää siinä pari tuntia  aikaa itselleen, jonka hän käyttää liikuntaan, nukkumiseen - ja ennen kaikkea ohjelman käsikirjoittamiseen. 

Kuulema tunnetussa Vauva.fi:ssä aloitettiin heti keskusteluketju, että pitäisikö Pääskysaaresta olla nyt huolissaan.  Hän on myöskin itse sitä  pohtinut, että mitä jää jäljelle, kun maski on riisuttu, ja jäljellä on vain ammattitaito. Ammattitaito, joka hänellä on minun mielestäni todella vankka, ja erityisesti ihmisten haastatteluissa hänestä huokuu hyvin vahvasti tuo ns. sydämensivistys ja empaattisuus. Kauneutta pintaa syvemmältä.

"Lopetetaan ulkonäön kommetointi. Lopetetaan se kokonaan". Se on Pääskysaaren radikaali ehdotus. Hänen mielestään kenenkään ulkonäköä ei tarvitsisi edes kehua. Jos ulkonäöstä ei puhuttaisi yhtikäs mitään, ihmisten muut puolet saisivat enemmän huomiota".  Pitänee paikkansa, mutta luulen, ettei kaikkien omanarvontunto ja itseluottamus sitä kestäisi? Kauneus on niin juurtunut syvälle monien ihmisten itsetuntoon, että siitä on vaikea luopua?

Mitä jäisi jäljelle, jos muita hyviä ominaisuuksia ei koe itsellään olevankaan. Onhan usein todettu, että kauniilla ihmisillä on aina hauskempaa kuin muilla ja blondeilla erityisesti:)  Tosin nyt näyttää olevan jopa muotia mm. Instagramissa, että tunnetutkin näyttelijät ja muut julkkikset ovat julkaisseet kuviaan meikittöminä.  Kyse onkin lähinnä valinnanvapaudesta ja oikeudesta näyttää itsensä enemmän luonnollisena, kuin mitä muoti ja ympäristö vaativat - tai mitä itse vaatii itseltään. " Voi valita, minkä version itsestään haluaa kulloinkin näyttää", toteaa Pääskysaari.  

Tämän HS:n artikkelin jälkeen huomasin myöskin vanhassa Kuvalehdessä pitkän jutun  kauan julkisuudessa olleesta seurapiirijulkkis  Tiina Jylhästä, joka ensimmäisessä otsikossa jo huomauttaa, että hän on tehnyt kaksikymmentä vuotta töitä näyttääkseen hyvältä.  "Kaikki alkoi rinnoista 1990 -luvun taitteessa, kun hän oli 32-vuotias.  Jylhä halusi silikonit, mutta koska ne maksoivat 50 000 markkaa, niin hän tuttavansa kehoituksesta meni Viroon, jossa halpa kirurgi  maksoi vain 15 000 markkaa.  Se oli silloin uutinen Seiskassa ja monet naiset ovat seuranneet hänen jälkiään sen jälkee suoraan Viroon.  Siitä tuliki sitten Jylhälle ammatti, kun hän konsultoi asiakkaita Suomesta. 

Bisnes menestyi ja Jylhä antoi kasvonsa  kauneusleikkausten  markkinointiin: Kohotusleikkaus polviin ja    silmäluomiin. Täytettä huuliin, mesolankoja kasvoihin, laminaattia hampaisiin. " Ulkonäkö on pääomaa" sanoo Jylhä.  "Kauneus on naiselle  valttikortti, jota hän voi ja saakin käyttää päämääriensä saavuttamiseen".

Mikä on kaunista? Kirurgia kirjoittaa siitä uutta lukua, muuttaa käsityksiä. "Nainen, joka eilen näytti pornotähdeltä, on tänään ihannenaiseuden perikuva", kirjoittaa tutkija Taina Kinnunen.  Tunnettu feministi, australialainen Germaine Greer taas kuvasi leikattuja naisia  näin:

"Henkisesti kehittymättömiä".  / "Mielikuvitukseltaan köyhiä itsepetoksen uhreja. / "Nuoruuden kammottavia ulkokuoria, jotka eivät ole suostuneet kasvamaan aikuiseksi".  

Vaikuttaa kuitenkin siltä, että liian moni nainen ei koe itseään hyvänä sellaisena kuin on ja siksi myöskin monet eivät kerro leikkauksisataan kenellekään. Pelättiin moralisointia ja tunnettiin syyllisyyttä. Kinnusen tutkimuksessa selvisi, että heitä on joka neljäs.  Viidennes toimenpiteistä epäonnistui: potilas ei ollut tyytyväinen lopputulokseen, mutta suurin osa oli.  Peilikuva vastasi sisäisesti koettua ikää - tai naisihannetta, Kinnunen totesi.

Yhdeksän kymmenestä potilaasta on naisia ja keski-ikä on 45 vuotta. Näin puusta katsoen se tuntuu kovin varhaiselta iältä, mutta ehkä omat ja ympäristön paineet ja työtehtävät vaativat virkeämpää ja nuorekkaampaa ulkonäköä.  Enemmän vielä olisin kyllä huolestunut näistä vielä ihan nuorista naisista, jotka alkavat leikkaus - ja täyteainekäytön jo heti täysi-ikäiseksi tultuaan.  Ei enää riitä kasvojen ja rintojen leikkaukset, vaan jopa pakaroihinkin pitää laittaa ihon sisälle lisäfylliä, joka estää normaalin istumisenkin moniksi viikoiksi. Voi aikoja ja tapoja, mutta ehkä tämä ja tuo tatuointihulluuskin on ohimenevää ja palataan normaalimpiin keinoihin?  

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kaija, luin vain otsikkosi, mutta ihmisen säännöillä mielestäni mennään.

PS. Luettuani läpi arvelen olevani rohkea, on passikuva.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Niin pitäisi toki mennä, mutta me ihmiset olemme yleensä liian epävarmoja toimimaan yhteisön odotusta vastaan. Tai luulemme, että pitäisi? Pitäisi olla energisen, huolitellun ja hyvän näköisiä varsinkin koulu - ja työyhteisöissä.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Vähän epävarma olen että voisinko omaa miehistä mielipidettä tähän sanoa mutta sanon nyt kumminkin että toki kaunis kuori on silmälle ilo mutta se mitä on kuoren alla saattaa sykähdyttää syvemmältä.

Saunapuhdas, vähän ehkä ujostikin tai kenties salaperäisesti hymyilevä vaalea elovenatyttö aitan polulla keinahdellen astelevainen,vaaleat kutrit vallattomasti kesätuulessa hulmuten on salainen ihanteeni. Niin ja tietysti puna poskillaan aivan luonnollisen heleä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Voin hyvin ymmärtää miehisen näkökannan, että raikas ja luonnollista kauneutta hehkuva nainen on monille se unelma, joita harvoin kuitenkin enää kohtaa. Näin olen aina joskus kuullut sanottavan.

Kovin puunattu ja paksussa meikissä oleva nainen siirtää vain puuterit ym. eteenpäin miehen olkapäille. Muistan vielä hyvin sukulais-sulhasen, joka kertoi puvun takin yläosan olleen häiden jälkeen todella tehopesun tarpeessa:). Se vain on karu totuus, että suurin osa meistä on selkeästi nätimpi edes vähän laitettuna. Eri asia sitten on pitääkö olla?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ansiokas kirjoitus aiheesta joka on hieman tabu. Kaija voisi lähettää Pitääkö olla huolissaan-ohjelmaan kysymyksen aiheesta, eli pitääkö olla huolissaan jos naisen pärstä ei miellytä kantajaansa ilman meikkiä?

Oman mielipiteeni on, että jokainen saa tehdä keholleen mitä haluaa, mutta minä katsojana pidätän itselläni oikeuden omaan mielipiteeseen. Elämäni yksi suurimmista hetkistä oli oivaltaa meikin ja naiseuden merkitys naisille itselleen.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos Ari. Täytyypä laittaa viestiä eteenpäin, sillä se olisikin ihan mielenkiintoista kuulla mitä nämä taitavat, hauskat ja fiksut sanasepot keksisivät asian tiimoilta kertoa.

Hienosti sanottu sinulta tuo viimeinen lause, joka varmaankin ilahduttaa monia. Onhan kautta vuosisatojen naiset kaunistelleen itseään, eikä se aina suinkaan ole vain yksin miehiä varten tehtyä , vaan myös ihan itseä - ja tuota peri naisellista halua olla vähän viehättävämpi kuin mitä luontoäiti on meille suonut.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Joo, lopetama ulkonäön kommentointi, riemastuin innostuin ja kiitos ❤

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Sekin on yksi näkökanta, jolla on varmaankin monia kannattajia.

Itse olen aina mieluusti kehunut jotain nättiä piirteitä ihmisissä, on se sitten ulkonäköön tai muuhun kohdistuvaa huomiota. Kaikissa kuitenkin huomaa jotain kehuttavaa, kun jokainen on kuitenkin nätti omalla persoonallisella tavallaan. Vaikeaa siitä olisi kuitenkin päästä eroon, kun ulkoisen olemuksen tai pukeutumisen huomaa heti jo kättelyssä:).

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Ai niin, kyllä mieki sanon helposti jotaki kivvaa, kuten näytät hyvinvoivalta, mutten kritisoi, ko en näe oiken sillain. Tyttäreni sannoo, ettei multa voi kysyä ees tukastako aina kehun!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Lukemattomat ovat ne kerrat kun nuorempana miehenä odotteli että nainen saa piirrettyä naamansa uusiksi kun pitäisi jonnekin lähteä ja vähän myöhässäkin jo ollaan. Herrasmiehenä ja jotta ei pilaisi tunnelmaa sitä yritti vakuutella että ei mitään hätiä samalla kun polkee jalkaa että eikö se hemmetti jo riitä. Tai kun kylppärin kaappi on niin täynnä purkkeja ja purnukoita että oma hammasharja sinne juuri ja juuri mahtuisi ellei lopputila olisi täytetty vanulla. Seurustelujen alkuvaiheessa nousi aina epäilys kun oman miesluolan kaappeihin alkoi ilmestyä noita purkkeja ja pumpulia.

Kuten Ari edellä kirjoittikin, luulen että meikkaaminen on tärkeämpää naisille itselleen kuin meille toksista maskuliinisuutta edustaville jurreille.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Todella "asiantunteva" meikkaaminen, joka perustuu naistenlehdistä ammennettuun tietoon erilaisista mahdollisuuksista käyttää kerroksellisuutta luomien tai huulten värjäyksessä tao oikeaoppista kulmakarvojen nyppimistä y.m., edellyttää niin korkeata kulttuuria, että se menee jokaisen miehen hilseen yli todella kaukaa eikä miehillä ole mitään mahdollisuutta osata arvostaa moisen meikkauksen kantajan tietotaitoa tarpeeksi. Se on kuin vuosikertaviinin tarjoamista pultsarille.

Siksi moinen meikkaus on tarkoitettu vain toisten naisten arvioitavaksi ja kenties kateuden lähteeksi. Miehen mielenkiinnon herättämiseen kun riittää todellakin se edellä mainittu puhdashiuksinen saunanraikas elovenatyttö villapidassaan aivan mainiosti.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tuosta tulee mieleen klassinen kysymys jonka nainen esittää miehelleen: "Näytänkö minä lihavalta tässä mekossa?"

"Ei, juuri tuossa mekossa sinä et näytä lihavalta."
tai
"Kyllä, sinä näytät lihavalta tuossa mekossa."

Siinä ei voi kuin hävitä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #14

Heh, pitää paikkansa ihan jetsulleen. Jos näytän lihavalta, niin huomenna mennään kauppaan ostamaan parempi ja hoikentava mekko. Lompakko se vain miehillä moisesta totuudesta ohenee. Olet Janne oivaltanut olennaisen.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Nyt Juha puhut täysin asiantuntevan suulla. ”Vuosikertaviiniä” onpa hieno ilmaisu.

Meikkaus on nykyään todellakin tiedettä ja taidetta, joka ei helpolla aukea edes vanhoille meikkaajille. Uusia kikkoja, ja näitä minullekin täyttä hebreaa olevilla lukuisille voiteille ja ihmeitä tekeville eri kerroksille vaatii luultavasti valtavasti tietoa ja harjoittelua. Näkeehän se jo siitä, kun linnan itsenäisyyspäivänä menevät ennestään tutut naiset ovat ihan eri näköisiä kuin ennen. Laastareita ja nauhoja on laiteltu ammattilaisten avulla kasvoja nostamaan ja peittämään, mutta se on taas ihan oma lukunsa. Se ei ole monellekaan arkea.
Vielä kun kaiken tehdyn työn kauniiksi lopuksi kuvakäsittelyt tekevä hienon viimeistelyn, jolloin oma äitikään ei aina jälkikasvuaan tunne:)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Tuttua juttua minullekin, vaikka olen omasta mielestäni, ja nykyään myös oman mieheni mielestä tosi nopea valmistautumaan juhliinkin menoa varten. Niin kuin totesin, vanhemmiten nopeus kasvaa, kun kokemus ja vuosikymmenien harjoittelu kehittyy... Joten odota vain kärsivällisesti Janne vuosien kulumista.:)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hyvällä meikillä luodaan itseluottamus, huonolla se murenee, siksi siihen kannattaa satsata aikaa. Jos kokemus ja itseluottamus on jo valmiina meikki etenee hetkissä.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Ajankohtainen ja mielenkiintoinen avaus.

Seksuaalisuus ja naisen keho, on ollut kuuma peruna kautta koko kirjoitetun historian.

Esimerkki tatuoinnista, jota voi pitää analogisena kehon muokkauksen/meikkauksen kanssa.

"Naisen keho on pitkään ollut patriarkaalisen järjestyksen alaisena, joka pyrkii rajoittamaan sen kielellistä ilmaisua. Siinä missä naisen keho
nähdään seksiobjektina, tatuoidun naisen keho nähdään hekumallisena seksiobjektina. Siinä missä naisen keho nähdään luonnollisena, tatuoidun
naisen keho nähdään alkukantaisena, primitiivisenä, ja siinä missä naisen keho nähdään upeana, tatuoidunnaisen keho nähdään suorastaan viihdyttävänä show –esityksenä."

http://www.craftmuseum.fi/esitteet/jari_ruotsalain...
(Löytyy kohdasta tauointi ja naiset)

Rakennettu ja vahvasti meikattu nainen näyttäytyy meille viihdyttävänä ja seksikäänä. Ei niinkään vakavasti varteenoteattavana asiantuntijana?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Rakennettu ja vahvasti meikattu nainen näyttäytyy meille viihdyttävänä ja seksikäänä. "

Puhu vain omasta puolestasi. :-)

Minä puhun omastani: isot tatuoinnit naisella ovat ällöttäviä. Joku pieni sopivassa kohtaa on jotain jonka kanssa voi elää mutta yleisesti ottaen mielummin ilman. Sama koskee vahvaa meikkiä. En ole että olen yksin ajatuksineni jos sanon että tatuoinnit ja vahva meikki on kaikkea muuta kuon hekumallista tai viihdyttävää show-esitystä.

Sanon tuon nyt silläkin uhalla että joku tulkitsee minun muokkaavan naisen kehoa patriarkaaliseen tahtoon. Tai että stigmatisoimalla kokisin ne erityiseksi
uhkaksi miesten luomalle järjestykselle.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Erään usein asioimani marketin tuoretiskin takana on muuan nuori myyjätär, jolla on aina paksu ja leveä kerros jotain sinistä tai vihreätä luomiväriä, huulissa kirkkaan punaista huulipunaa, kahden sentin pituiset mustat paksut irtoripset ja kulmakarvat nypitty pelkiksi maalatuiksi viiruiksi kuin klovnilla konsanaan. Jos ostan kalaa, niin tuntuu mukavammalta asioida normaalilta näyttävän myyjän kanssa sen sijaan, että tuollainen ilmestys sorkkii lohiviipaletta pitkine vihreiksi lakattuine kynsineen. Työnantajana olisin moisesta habituksesta astetta tiukempi kuin roosanauhasta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Liisa "Rakennettu ja vahvasti meikattu nainen näyttäytyy meille viihdyttävänä ja seksikäänä. Ei niinkään vakavasti varteenoteattavana asiantuntijana?"

Kiitos Liisa kommentistasi, josta olen hyvin paljon samaa mieltä. Tuo viimeinen lauseesi pitää minustakin varsin hyvin paikkansa, joten jos haluaa olla vakuuttava, niin pitäisi jättää ne liian isot ripset kotiin ja suosia kevyempää versiotaan meikissäkin:)

Kävin tässä välillä Ikeassa ja sen vieressä olevalla Konttitorilla, josta aina löydän jotain kivaa luettavaa. Nyt kirjakasan päällä oli kuin johdatuksena minulle, Jenni Pääskysaaren kirja: "Tyttö sinä olet..." vuodelta 2015.

Kaivoin heti esiin otsikon "Kaunis". Ja tässä pieni tekstinäyte: "Olet sitten 10-tai 17-vuotias..." (Minusta nämä Jennin voimasanat sopivat kyllä monille aikuisillekin - oikeastaan lähes kaikille:)

"Tiedätkö, mikä on kaunista? Yksilöllisyys. Erilaisuus. Persoonallisuus. Itsevarmuus. Positiivisuus. Ilo. Nauru. Äly. Rohkeus. Luonnollisuus. Aitous. Sinä.

Olet kaunis juuri sellaisena kuin olet. Sinä riität ja kelpaat. Voit olla oma itsesi, lopeta siis vertaaminen kaikkiin muihin. Et voi olla kukaan muu, eikä sinun sellaiseksi tarvitse pyrkiäkään. Olet täydellinen, juuri sinuna. Yki 70% suomalaisista tytöistä on tyytymätön ulkonäköönsä. Miksi?

Kenen annat määrittää, mikä on kaunista ja mikä ei? Lehtien, elokuvien, tv-sarjojen, netin, mainosten, luokkakavereiden, perheenjäsenten, Instagram-tykkääjien, tai Facebook-peukuttajien?

Lopeta virheiden etsiminen. Keskity mielesi, itsetuntosi ja kehosi vahvistamiseen lukemalla, liikkumalla, lepäämällä ja syömällä hyvin."

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

#!8

"Minä puhun omastani: isot tatuoinnit naisella ovat ällöttäviä. Joku pieni sopivassa kohtaa on jotain jonka kanssa voi elää mutta yleisesti ottaen mielummin ilman. Sama koskee vahvaa meikkiä. En ole että olen yksin ajatuksineni jos sanon että tatuoinnit ja vahva meikki on kaikkea muuta kuon hekumallista tai viihdyttävää show-esitystä."

Olen täysin samaa mieltä, paitsi että isot tatuoinnit ovat "ällöttäviä" myös miehillä. Naisen vahva meikki on sukupuolisidonnainen juttu ja liittyy mainittuun kielellisen ilmaisun uskottavuusaspektiin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Tuostakin Liisa olen kanssasi samaa mieltä ja ihmettelen tätä tatuointi villitystä suuresti. Kaduilla, erityisesti kesällä näkee niin miehiä kuin naisiakin liian pienissä topeissaaan ja käsivarret ovat täynnä mustia kuvioita, jotka useimmiten näyttävät vain suttuisilta piirroksilta. Miltähän nekin vielä näyttävät joskus vanhassa ryppyisessä ihossa?

Joku pieni nätti kuvio nyt vielä menee, mutta nekin ovat liian usein huonosti tehtyjä.

Näin tosin kerran lääkärilläni todella kauniin tatuoidun kukkaköynnöksen pohkeen ulkopinnassa ja oli pakko sitä myöskin aidosti kehua. Pyysin myös saada ottaa siitä kuvan ja myöskin oikeutta julkaista se joskus jossakin, ja sain siihen jopa luvankin.
Hänellä oli upeat sääret ja kuuluisat Minna Parikan kirkkaan punaiset kauniit korkkarit siroissa jaloissaan, joten kuvastakin tuli tosi hieno. Ehkä joskus kirjoitan tatuoinnistakin blogin, jos inspiraatio iskee:)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Yleinen arvio onkin, että kauneuskirurgiasta on tullut arkipäivää. Minusta se toisaalta on huolestuttavakin ilmiö siinä mielessä, että nyt siirrytään yhä useammin mitä kummallisempiin operaatioihin. Suuresta lännestä on tullut jo tietoja, että siellä leikellään jopa nuortenkin naisten alapään kuviteltuja kauneusvirheitä.

Ruotsin tv:ssä yksittäistapauksena tosin vielä kerrottiin nuoresta naisesta, joka pahaan leikkauskierteeseen jouduttuaan kasvattaa nyt "maailman suurempia pakaroita itselleen". Omaa rasvakudosta siirretään usealla leikkauksella takamukseen ja jo nyt lantionympärys on yli kaksimetrinen.

Hulluus huipussaan! Täytyykin kysyä, että mikä vastuu itse lääkäreillä on, kun he suostuvat selvästi psyykkiseen leikkausmaniaan joutuneen ihmisen jatkuviin "hoitoihin"?

Kukaan ei tarkalleen tiedä, kuinka paljon kauneusleikkauksia meillä tehdään, koska ne eivät kuulu julkisen terveydenhoidon piiriin. Kuinka paljon yksi lääkäri tekee leikkauksia vuodessa?

Kokenut kirurgi Asko Salminen vastaa siihen esimerkiksi vuoden 2017 potilastiedoistaan.

300 yläluomileikkausta, 135 rintaleikkausta, 30 vatsankorjausta, 30 hiustensiirtoa, 25 kasvojenkohotusta, 20 rasvaimua. Injektioista ja botoxista ei ole tehty tilastoa.

Virossa suoritettuja leikkauksia on todennäköisesti vielä paljon enemmän, koska erityisesti nuoret käyttävät virolaisia halvempia hoitokeinoja yhä enemmän? Julkisen terveydenhoidon varassa on sitten parannella ja hoitaa näitä epäonnistuneita leikkauksia. Niistäkään ei tilastoja ole Suomessa tehty.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Taina Kinnunen Oulun yliopistosta: "Kinnusen mukaan kauneusleikkausten haittavaikutuksista ja komplikaatioista kertominen ei kuitenkaan näytä yleistyneen myönteisten esitystapojen kanssa.
- Tehdessäni väitöskirjaa kauneusleikkauksista, minulle oli itsellenikin yllätys, millainen paitsi esteettinen, myös taloudellinen, terveydellinen, sosiaalinen ja psyykkinen katastrofi pieleen mennyt kauneusleikkaus saattoi ihmiselle olla. Ensimmäisiä silikonirintoja hankkiva, parikymppinen nuori nainen ei myöskään usein ole tietoinen siitä, että yhdet silikonit otettuaan niitä saattaa joutua uusimaan kolme, jopa neljäkin kertaa elinaikanaan, jos mielii säilyttää rintansa samannäköisinä, Kinnunen kertoo."

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Mielenkiintoinen aihe taas sinulla Kaija. Sanoiko tuossa pitkässä kommenttiketjussa joku, että ihminen on aikansa lapsi, yhdyn siihen.

Hyvä,että on Jenny Pääskysaaria jotka rikkovat vaaditun kauneuskuplan. Hyvä, että joku uskaltautuu korkokenkien sijaan telkkariin lenkkareissakin.

Tässä voi ihan huoletta huokaista, että voi niitä vanhoja hyviä aikoja. Meillä ei ollut tämän ajan kaltaisia ulkonäköpaineita. Onnekkaita me!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos kommentistasi Elle-Marketta, se miellytti minua kovin. Kyllä vain, meillä oli helpompaa...... Ei edes ollut nettiä, eikä sen myötä noita upeita kuvia ja usein liian falskeja samanlaisiksi muokattuja naisia.... Armi Kuuselakin näytti vain vähän muokatulta naapurintytöltä:) Liekö ollut vain vähän huulipunaa ja ripsiväriä, puuterin ohella?