zzz333

Joulurauhaa, mutta myös iloa toivotellen

  • Joulurauhaa, mutta myös iloa toivotellen
  • Hempeilykin kuuluu jouluun:)
    Hempeilykin kuuluu jouluun:)
  • Kollaasi Hietaniemen hautausmaalta
    Kollaasi Hietaniemen hautausmaalta
  • Joulurauhaa, mutta myös iloa toivotellen

Lämmintä joulumieltä teille kaikille -  myös koko Uuden Suomen toimituksen väelle!

Iloksi myös  ystäväni lähettämä pieni jouluruno, joka on mielestäni kaunis.

 

Joutuessa joulun

Joutuessa jouluajan
saadessa talven tasaisen
sinulle ystävä siitä aivan
tahdon sanoa sanasen.

Lämmitä kotisi kynttilällä
sen liekki sydäntä lämmittää,
katsele tähtiä pakkassäällä
se joulumieltäsi ylentää.

Mieti et aina ei runsain pöytä
joulumieltä parhainta suo
voi jospa vielä päästäis kerta
kotiin lapsuuden joulujen luo.

Ei kurkihirsi niin korkealla,
ei paljon lahjoja, tavaraa
vaan tuskin enää
tään maan kamaralla
lapsuuden jouluajan tavoittaa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän amgs kuva

Kiitos Kaija ja iloista joulua sinullekin!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Huomasin vasta äsken, että olin laittanut tämän vahingossa sarjaan ruoka, joka oikeastaan ei edes ollenkaan ole minulle jouluna niin tärkeä juttu.

Minulle riittää hyvin, kunhan saan itse tekemiäni konjakilla terästettyjä joulutorttuja (vajaan kilon voitaikinaan 4 dl konjakkia), no, juu myys lanttulaatikko ja kinkku maistuvat, mutta parasta on tunnelma ja kauniit joululaulut.

Nyt siirryn toiseen paikkaan kuuntelemaan joululauluja ja toivon kaikkea mahdollista iloa teille muillekin, vaikkakin jo toiseenkin kertaan:)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kaijalle ja kaikille muillekin bloggareille ja kommentoijille oiken antoisaa ja rauhallista joulun aikaa, ja aikaa olla ja ihmetellä maailman menoa ja ihailla luonnon valkoista kauneutta. Ma saimme sen valkoisen joulun.

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Oikein rauhaisaa ja antoisaa joulua sinullekin Kaija!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos teille kaikille ja nyt jouluaatto onkin hetki sitten vaihtunut joulupäivään ja mieli on hyvä lämmin hellä:) Hietaniemen hautausmaalla oli niin kaunista, kun tuhannet kynttilät paloivat ja kauniin valkoinen lumi peitti maan ja puiden oksat. Huomenna laitan vielä sieltä valokuvan muiden kuvieni jatkoksi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Pekka ja Amalia Nenoselle on tiistaina 6.3.1883 syntynyt terve asevelvollinen.”
Tällä enteellisellä tavalla eläinlääkäri Pekka Nenonen ja hänen vaimonsa Amalia ilmoittivat kuopiolaisessa sanomalehdessä esikoisensa Wilho Petterin syntymästä."

11-vuotiaana Vilho Nenonen laitettiin Haminan kadettikouluun. Matemaattisesti lahjakas nuorimies kiinnostui tykistöstä ja luki kaiken, minkä aiheesta sai käsiinsä."

Lähellä presidentti Kekkosen hautaa on myös tämä tykistökenraali Nenosen hauta ja tänä aamuna hain hänestä tarkempia tietoja. Erityisesti tämä, sinänsä liikuttava ja nykyään täysin poikkeuksellinen ilmoitus syntymästä ja myöskin vain 11-vuotiaana aloitettu kadettikoulu kiinnitti huomiotani... Kuinka erilainen maailma olikaan silloin myös näin nuorille lapsille Venäjän vallan alla.

Laitoin myös joukon jatkoksi hänen muistokivensä kuvan. Ensi jouluna taidan viedä hänellekin poikkeuksellisesti kynttilän ihan pelkästä kiitollisuudesta, mitä hän omalta osaltaan teki Suomen itsenäisyyden ja toisen maailmansodan puolesta.

Mukavaa joulupäivää taas toivotellen teille kaikille.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Simo Häyhän hauta Ruokolahden kirkkomaassa oli jouluiltana suorastaan peitetty kynttilöin. Talvisodan kivääriampuja Häyhää ei unohdeta, ja hänen haudastaan onkin tullut jonkinlainen pyhiinvaelluskohde. Poikamiehenä ikänsä elelleen Simon muistoa kunnioitetaan paljon runsaammin kuin monen perheellisenä edesmenneen.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Oliko Häyhä juuri se talvisodan tarkka-ampuja, joka ehti/pystyi ampumaan jopa puolisensataa vihollista? Itse muistan olleeni jo lapsena poikkeuksellisen kiinnostunut kuuntelemaan veteraanien sotakokemuksista ja kyllä niitä sain kuullakin melkoisen määrän.
Eniten minua viehätti erään jo edesmenneen upseerin toteamus, että "me kunnioitimme vihollista ammattisotilaina ilman vihaa"- - niin heillä kummallakin, molemmin puolin aitaa oli vain pakko sotaan osallistua...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Olipa hyvinkin, tarkistin itse asian.
Puna-armeijan sotilaat nimesivät Häyhän ”Valkoiseksi Kuolemaksi”