zzz333

Maailmanpyörämme pyörii vaan, samoin Guggeni- ja vihapuheet, mutta elämä on:)

 • Siellä se on Aallon talon ja upean kirkon vieressä..
  Siellä se on Aallon talon ja upean kirkon vieressä..
 • Guggenille katsottu tila on valkoisen veneen tuntumassa vasemmalla..
  Guggenille katsottu tila on valkoisen veneen tuntumassa vasemmalla..
 • Maailmanpyörämme pyörii vaan, samoin Guggeni- ja vihapuheet, mutta elämä on:)
 • Suomenlinnan kanavan tervatut puut tuoksuivat upealta..
  Suomenlinnan kanavan tervatut puut tuoksuivat upealta..
 • Kerjäläiset tulivat suoraan veneen takalaudalle
  Kerjäläiset tulivat suoraan veneen takalaudalle
 • Kanavan vehreys on upea ja sireenit ovat täydessä kukassa
  Kanavan vehreys on upea ja sireenit ovat täydessä kukassa
 • Maailmanpyörämme pyörii vaan, samoin Guggeni- ja vihapuheet, mutta elämä on:)
 • Maailmanpyörämme pyörii vaan, samoin Guggeni- ja vihapuheet, mutta elämä on:)
 • Maailmanpyörämme pyörii vaan, samoin Guggeni- ja vihapuheet, mutta elämä on:)

Tänään, poikkeuksellisen myöhään  meillä oli kesän ensimmäinen kierros veneellä tyynessä ja lämpimän ihanassa  säässä. Kauppatori, Kaivopuisto ja tietysti uuden  maailmapyörän katselua, mutta se  varsinainen kohokohta on aina  vaikuttava ja kaunis Suomenlinnan kanavan läpi ajelu.

  Kotiin tullessani kaivoin ensimmäisenä esiin vanhan runokirjan ranskalaiselta Paul Verlainelta, varsinaiselta  rakkauden runoilijalta, joka oli  dekadentti, hyljätty, mutta myös   juhlittu runoilija 1800-luvun loppupuolelta.  

 Pieni pätkä hänen alla olevasta runostaan sopi nyt hyvin  omaan tunnelmaani,  kun  pehmeiden aaltojen värit, ilo  ja rauha olivat  vielä vahvana mielessäni...

 

"On mennyt talvi, lauhkea valo

maan pinnalta tanssii taivaihin,

ja ilman täyttää suunnaton ilo,

jo keventyy sydän, raskainkin.

 

Kevät vuoden on ollut sielussani,

on palanut vihreä kukkien kuu

ja niinkuin liekki ympäröi  liekin

ihanteeni siitä vain kirkastuu."

 

Luin muutaman säkeistön...iloa ja kauneutta...  Sen jälkeen katsoin tapani mukaan Puheenvuoron ja Vapaavuoron otsikot, eikä niissä juuri iloa, eikä tyytyväisyys paistanut:)   Siitä sainkin taas idean lähettää tänne muutamia kuvia ja pätkän Verlainelta... Josko ilo edes vähän tarttuisi? Toivon niin!

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Nautittavia kuvia. Kiitos Kaija ja ilo olkoon jatkossakin matkassasi.

Face bookissa on menossa viiden tai seitsemän päivän positiivisuushaaste. Muutama jo ehti kertoa, että löytävät vain väkisin jotain iloa elämästään. Vaikutti. Miksi olisimme ilottomia, kun on parasta aikaa menossa ja paljon erilaista kaunista ympärillämme? En ymmärrä. Onko tämä melankolia kansallinen ilmiö, josta on vaikea päästä oli vuodenaika mikä tahansa?
Minusta positiivisuus haaste on hyvä. Joutuu miettimään hyviä asioita. Toinen ehdotti jo negatiivisuushaastetta. Siihen en halua mukaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Negatiivisuuteen tuskin tarvitse haastaa kun todellisuus on mitä on.
Kauneudesta iloitsen mutta äsken kauppareissulla rakennustyömaan alta häviitetty luontoa aiheuttaa surua ja kauhua. Ei näitäkään tunteita pidä paeta johonkin väkinäiseen positiivisuuteen.0
Minäkin laittaisin viimeisiä kukkakuviani tänne, mutta en onnistunut siirtämään niitä puhelimesta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Minäkin laittaisin viimeisiä kukkakuviani tänne, mutta en onnistunut siirtämään niitä puhelimesta."

Onko siirto puhelimesta suoraan Uuteen Suomeen kuvien kera mahdollisesti joltakin onnistunut? Nyt minä siirsin Lumialtani kuvat tietskaan ja sieltä sitten tänne.
Ensimmäinen kerta tosin hävisi taivaan tuuliin pahoittelujen kera, enkä enää viitsinyt itse blogitekstiin toista kertaa paljoakaan panostaa, vain runonpätkä oli edellisessäkin kadonneessa tekstissä sentään sama:)

Minä myös odotan unikkojeni avautumista ja sitten laitan tänne kukkakuvani, kukkieni joita suurestin jaksan joka ikinen kesä ihastella.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #14

Muutama päivä sitten ihastelin naapuritalon isoja unikkoja. Olisin ottanut kuvankin, mutta ne olivat niin ylhäällä rinteessä.
Periaatteessa pitäisi kai kuvien siirto puhelimestakin suoraan onnistua hiennommista puhelimistakin. Halpisvehjelläni en ole edes yrittänyt, kirjoittaminenkin on liian hankala. Nyt se on epäkunnossa, ettei edes kuvien lähettäminen sähköpostiin onnistu. Sitä konstia käytin joskus kun en onnistunut siirtämään kuvat läppärin tiedostoon. Nyt oli kyse siitä että olen unohtanut ko. toiminnon ja tukihenkilöni ei osannut neuvoa puhelimessa. Taitaa dementia iskeä.
Viime kesään minultakin hävisi melko monilukuinen kuvasarja "joutomaan" kukista. Jäi julkaisematta se blogi kun en enää viitsinyt sama urakkaa uudelleen. Yritän aina muistaa kirjoittaa tekstin ensiksi muualle, mutta täällä usarissa joutuu editoimaan uudelleen. Pidemmät kommentitkin kannattaisi kopioida tänne, mutta se kyllä minulta jää tekemättä.
Kartan perusteella arvelisin sen kanavan sijaitsevan Suomenlinnan pääsaaren ja Mustasaaren välissä?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #16

"Kartan perusteella arvelisin sen kanavan sijaitsevan Suomenlinnan pääsaaren ja Mustasaaren välissä?"

Kuvasta viisi näkyy suoraan kanavan eteläpääty ja vasemmalla on Länsi-Mustasaari ja oikealla silta johtaa Itä-Mustasaareen.

Minunkin on puhelimella vähän vaikea kirjoittaa kun kirjaimet ovat aina väärässä paikassa:) Virhettä pukkaa kun kaikki on niin pientä minun silmilleni ja myös nakkisormille. Täytyypä joskus koittaa josko kuvien lähettäminen onnistuisi myös mökillä ollessa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #18

"Nakkisormi"-ongelma ratkeaa käyttämällä kosketusnäyttökynää. Katsoin joskus bussissa kun nuori tyttö kirjoitti salamannopeasti peukaloita käyttäen.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #19

Kyllä käytän useimmiten kosketusnäyttökynää joita ostin samalla kertaa netistä kymmenen kappaletta, mutta siltikään ne eivät ole aina oikealla paikallaan kun niitä tarvitsisin. Peukalon syrjällä minäkin kirjoitan silloin kun on ihan pakko, mutta nuo nuoret ovat fantastisia, nopeita ja näppäriä! Tosin harjoituskin on alkanut vähän aikaisemmin kuin meillä vähän varttuneimmilla kansalaisilla:)

Odotan jo kovin kuviasi ja toivon mukaan myös unikoita on muiden kukkakuvien joukossa mukana.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #20

Nettitukihenkilöni lupasi tulla huomenna käymään joten ehkä homma hoituu.
Unikoista en onnistunut saamaan kuvaa.
Kesä on jo kypsä kun pihlajat haisevat raadolle.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos Irja, olkoon ilo ja positiivisuus sinunkin matkallasi aina mukana! Minun on helppo uskoa, että näin on oleva:)

Luulen, vaan en tiedä, mutta oletan meidän innokkaiden harrastajakuvaajien näkevän kauneutta ympärillään enemmän kuin muut, jotka eivät etsi ja näe kuvaajan silmin jatkuvaa kauneutta?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Onko Suomenlinnan kanava sama asia kuin salmi Susisaaren ja Ison Mustasaaren välissä?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

En kyllä vertaisi niitä keskenään, jos tarkoitat samaa melkoisen ruohottunutta väliä kahden saaren välissä? En ole koskaan nähnyt isompien veneiden kulkevan siitä läpi, jos nyt yleensä puhumme samasta paikasta? Täytyypä tutustua asiaan tarkemmin kunhan ehdin..
Suomenlinnan kanava on vain pari metriä syvä mutta niin leveä, että siinä on varmaankin isotkin laivat aikanaan päässeet läpi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

En tunne paikkoja ollenkaan, mutta koetin Helsingin kartalta päätellä, mikä voisi olla Suomenlinnan kanava. Toistaiseksi en ole löytänyt sitä mistään!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minä kirjoitin nyt ihan puppua ja kokonaan eri saarista. Tottamaar olet sinä ihan oikeassa. Vierasvenesatama on Suomenlinnan kanavan varrella ja samoin saarien välinen ainoa silta kulkee siitä yli.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minäkin katsoin kartasta ja päädyin samaan salmeen jota Kaija tarkoittaa.
Kai sitä sanotaan "kanavaksi" koska rannat on pengeretty.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Maailmanpyörä sopii hyvin kesäisen Katajanokan reunalle. Se antaa säpinän tuntua Helsingin "paraatikaupunginosan" ja Kauppatorin arkeen. Vähän niin kuin Helsingistä olisi tullut suurempi city.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Maailmanpyörä on minustakin erinomainen juttu ja sieltä ylhäältä on varmasti upeat näkymät yli Helsingin kattojen. Olen jo luvannut, että uskaltaudun mukaan pelkästä uteliaisuudesta, vaikka rohkeuteni on aikaisemmin välillä pettänytkin mm. viimeksi Wienissä. Korkeapaikkakammoisena nuo vehkeet minua aina vähän kammoksuttavat, jos lujuuslaskelmat tai tekniikka sattuisivat pettämään juuri silloin kun olen paikalla:)

Toivoisin vielä koko alueen ympärille kivoja pieniä ravintoloita, kojuja ja terasseja kukkineen, silloin se olisi suorastaan täydellinen paikka. No juu, kunhan istuisin selkäpäin Aallon rakennukseen kun se minun silmääni on häiritsevä möhkäle...anteeksi Alvar!

Sieluni silmin näen jo vastapäiselle rannalle johon joskus nousee upea valkoinen, pehmeän muodokas ja tyylikäs "Guggeni" ! Niin ja toivon mukaan se ei ole ruskeasta männystä rakennettu laatikko, kuten tuo eräs uusi Kappeli Helsingin toisella paraatipaikalla...anteeksi taas.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minullakin jäi Praterin maailmanpyörä kokematta mikä jälkeenpäin vähän harmitti. Suurin piirtein ainoa huvipuistolaite kummitusjunan ohella johon uskaltaisin mennä. Tosin minua saattaa pikkasen huipata korkealla.,
Vetäneekö Guggenia vertoja Tampereen tulevalle kansiareenalle jota maailmankuuluisa arkkitehti sutaisi parissa minuutissa?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Kaijalta hienoja kuvia. Aivan turhaan olet täällä mollannut itseäsi kuvaajana.

Millä kameralla kuvattu?

Nuo ovat kaikki niin hyviä, että mielikuvia on paha nimetä. Itse tykkäsin ehkä eniten kolmesta viimeisestä. Niissä on avara ja merellinen tunnelma.

Onko viimeisen kuvan horisontti vinossa vai silmätkö valehtelevat?

Erinomaisen "rauhallinen tunnelma " hyvissä kuvissa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ihania kesäisiä kuvia! Kanavakuvassa on sellainen vehmas tunnelma joka kiehtoo.
Pääsisipä veneretkelle. Täällä järvessäkin pitävät valtavia matkaveneitä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos, kiitos Reino kohteliaisuudesta! Teitä on nyt täällä paikalla kaksi melkein ammattikuvaajaa Sinä ja Irja, joiden omien kuvien taso on kyllä ihan eri luokkaa kuin minun.
Tosin tuosta aaltojen kuvasta tuli minunkin mielestäni aika hyvä.

Kaikki on otettu Lumia 1020:lla. Minkähän laisia kuvistani olisi tullut, jos minulla olisi ollut se sinun hieno kamerasi? Värit ja tarkkuus? Eivät silmäsi valehtele, kyllä viimeinen kuva on vinossa - mutta niin oli venekin:)

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Ei se kehuminen ole katteetonta. Täällä on yksi ammattilainen, Margareta.

Mutta ei nuo kuvat olisi milään kameralla tulleet paremmiksi. Sinulla on silmää tunteen näkemiselle.

Itsellä on jossain samoista kohteista kuvia (jollain noista ulkoisista kiintolevyistä) mutta ei ne ole läheskään yhtä hyviä. Sellaista sekalaista sillisalaattia.

Noissa kaikissa on sellainen merellinen tunnelma.

Superhienoja kuvia! :)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos taas kauniista sanoistasi Reino ja halit päälle!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Olen sama mieltä siitä merellisestä tunnelmasta. Kuvista välittyy ilmapiiri.
Rupesi tulemaan hinku merelle jota en ole tänä vuonna nähnyt vielä.
Kyllä kännykälläkin saa mukavia kuvia, mutta mahdollisuudet ovat rajalliset.
Olisin keväällä halunnut napsia telkkäparin ja tukkakoskelon, perhosiakin olisi kiva kuvata. Noi sorsatkaan ei olisi minun kännykällä onnistuneet, viive on niin pitkä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Vaihdoin viimeisen kuvani nätimpään....en siksi, että horisontii oli vinossa:).

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Imuroin kuvasi ja oikaisin horisontin. Omin lupineni anteeksi.

Lähetätkö e-mailin niin saat sen takaisin suoralla horisontilla..en imuroinut sitä pitääkseni vaan korjatakseni. Saat e-mailin liitetiedostona takaisin.

Minun e-mail muuten on reino.toivanen at pp.inet.fi

Reiska

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

No voe minnuu pöljjee.
Nokia 1020 : n on se 41 MB : n kamera. Mahottoman tarkkoja ja yksityiskohtaisia kuvia. Varaa myös rajata, mikä vastaa zuumausta kuvien laadun juurikaan kärsimättä.

Omassa Panassani on vain 12 MB ja järkkäreissäkin yleensä vain n. 16 MB.

Jos olisin hankkimassa kännykkää kuvausta varten, olisi se juurikin tuo. Paras markkinoilla siihen valokuvaus-hommaan.

http://aani.nokia.fi/2013/07/11/21795/

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kunhan vielä vain oppisin käyttämään sitä täydellä teholla, mutta se vie vielä aikaa kun olen niin tumpelo kaikissa tekniikkaa vaativissa vehkeissä. Muuten olen siihen super, super tyytyväinen ja kuvaan sillä päivittäin, välillä jopa ruokakaupassakin. Maailma on täynnä kivoja kohteita ja se on aivan ihanaa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Kokkeillehhan Piepponen suaha laeskuuvvelta iettii laettoo niitä kuvijas tänne sivuloellen!

Myö sitten haakuttaan niitä kilippoo, vaekka sielluunhan se koskkoo - se haakkuminen.

Kokkeilehhan keritä! :D

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Haloo, halloo Piepponen, missä viipyy oma blogisi ja kuvat!! Vähän lisää kierroksia, että voidaan sitten kehhuu tai haakuttaa:)