zzz333

Varsinainen ilmiö on Kasvihuoneilmiö!

 • Varsinainen ilmiö on Kasvihuoneilmiö!
 • Varsinainen ilmiö on Kasvihuoneilmiö!
 • Varsinainen ilmiö on Kasvihuoneilmiö!
 • Varsinainen ilmiö on Kasvihuoneilmiö!
 • Stubbia mukaillen, niin selfiet pitää aina ottaa...
  Stubbia mukaillen, niin selfiet pitää aina ottaa...
 • Varsinainen ilmiö on Kasvihuoneilmiö!
 • Varsinainen ilmiö on Kasvihuoneilmiö!
 • Varsinainen ilmiö on Kasvihuoneilmiö!
 • Varsinainen ilmiö on Kasvihuoneilmiö!

Nyt ei olekaan kuvissani yhtään kukkia, vaan pelkkää koreaa satua niin aikuisille kuin lapsillekin. 

Eilen oli se päivä kun vihdoinkin pääsin taas kurkkaamaan ilmiöön eli Kasvihuoneilmiöön, joka jaksaa viehättää aina vain uudestaan, vaikka olen siellä joka kesä käynyt monesti  jo ainakin kymmenen vuoden ajan.

Viemme sinne aina myös kesävieraamme kierrokselle ja ihastus on aina taattu. Erityisesti  lapsille se on varsinainen unelmapaikka, jossa pitää vierailla monta kertaa kesässä. Kukapa ei siellä viihtyisi?

Se ei muistuta mitään muuta paikkaa niin hyvin  kuin jotain Rooman tai Amsterdamin kirpputoria sillä erotuksella, että siellä  on katto pään päällä ja sieltä saa myös tavallista kotiruokaa ympäristössä,  joka ei muistuta mitään muuta ravintolaa jossa on ennen käynyt...puhumattakaan omaa kotikeittiötä.

Sieltä lähtiessä on tunne, että sinne satumaailmaan haluaa taas pian uudestaan - tai sitten olen vain niin lapsenmielinen, että nuo kaikki ihmeelliset erikoiset hahmot, kullatut tuolit, vanhat lehdet ja kirjat, Arabian astiat vieressään armeijan ylijäämäkamaa, joskus Sveitsin, Ruotsin ym. Itse olen ostanut sieltä Sveitsin alppijääkäreiden puseron, joka on täynnä taskuja ja se päällään  maastoutuu itsekin metsässä niin hyvin, että ei itseäänkään välillä löydä:)  Aseita ja joulukamaa, vanhoja Martta Wendelinin tai Rudolf Koivun kortteja, kynttilöitä ja muovikukkia sekaisin ja hallin perällä päivystää kaksi kania Kanikonttorissaan... Kaikkea mahdollista on mahdutettu 1700 neliöön.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän VesaHytnen kuva
Vesa Hytönen

Mielenkiintoinen paikka! Poikkesin siellä aikaisemmin aika usein kun se oli silloin mökkimatkani matkalla, samoin kun ajelimme Turkuun mummolaan. Sitten tuli moottoritie ja Kasivihuoneilmiölle kävi kuin Sulo Vileni huoltasemalle, jäi kyllä lähelle uutta väytää mutta näkymättömiin. Taitta moottoritien risteyksessä oli jokin virallinen opastekyltti, mutta eihän sitä satunnaiset matkaajat ehdi edes tajuta. Aikaisemmin oli ihan toisin, kun tuo vanhasta rekkatallista remonteerattu paikka tuli tien vierustalla näkyviin, niin uteliaisuus usein voitti ja autoilija kurvasi pihaan katsomaan mistä ihmeestä on kysymys.

Kasvihuoneilmiö on sentään vielä hengissä, toisin kuin entinen puolimatkan krouvi, Lahnajärven ravintolakeidas. Ja samoin sen lähellä sijaitseva Syvälammen motelli, jossa ei ole näkynyt valoa eikä savua enää moneen vuoteen.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kannattaa kyllä poiketa edelleen kun se vain paranee vanhetessaan, tai sitten minä tulen vain aina lapsellisemmaksi iän myötä:)

Se on totta, että vanhan Turun-tien reunalla sinne oli niin helppo mennä, mutta nyt täytyy poiketa valtaväylältä - joka tosin ei isoa mutkaa tee nytkään. Kääntyminen liittymästä 21 ja ajoa noin kilometri - kaksi vanhalle tielle ja siinä se on. On siellä joitain kylttejä, mutta mitään isompaa ei taida olla, en ole niitä katsellut kun tie on vanhastaan niin tuttu. Se on aukikin joka päivä klo 20 asti ja netistä löytyy hyvä kartta perille.

Niinpä Lahnajärvelle ja monelle muulle kävi huono tuuri moottoritien tullessa, sääli yrittäjiä. Tosin Kasvihuoneilmiössä on aina väkeä kun itse olen siellä käynyt. Se on ainakin monelle lapselle jo melkein kuin ilmainen huvipuisto:)

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Tämä on mukava matkailujuttu, kivoja kuvia.

Kiva tietää tästäkin, kun ei tule paljon reissattua. Tietääpä joskus, kun reissaa, että tänne kannattaa poiketa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Juu, se on oikeesti kiva paikka ja tuntuu kuin olisi ulkomailla käynyt, kun se vaan on niin erilainen maailma:)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Mielenkiintoinen ilmiö, en aiemmin ole kuullutkaa, muuta kuin tuon sanan ja ihan eri sisällöllä varustettuna.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Siinä oli kauan sitten ennen Kasvihuoneilmiötä myöskin Perhosmaailma, jossa lenteli satoja kauniita perhosia, mutta nähtävästi se ei silloin ottanut oikein tulta - tai perhoset eivät siellä viihtyneet? Muistaakohan Vesa Hytönen niitä aikoja rekkatallin jälkeen tai sitä ennen??

Nyt tätä pitää kai edelleen turkulainen ekonomi, jonka pitkäaikainen haave tämä oli minun tietojeni mukaan? Kerran siellä on ollut myytävänä myös tuo ihana kolmen lehmän muodostama patsasrykelmä Miina Äkkijyrkältä! Vieläkin muistan oman "suruni" kun se piti jättää Kasvihuoneilmiön pihalle seisomaan ilman, että olisin saanut sen ihan ikiomaksi meidän pihalle, jonne se olisi sopinut kuin nappi silmään - - - Elämä on joskus vain niin vaikeeta:)

Käyttäjän VesaHytnen kuva
Vesa Hytönen

Vasikoita ne oli ja muistaakseni Äkkijyrkkää. Hinta vain oli aika suolainen. Mutta jotain muuta olen toki sieltä ostanut, mm. Kotilieden numeron tasan tarkkaan siltä päivältä kun olen syntynyt.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Muistan kun ajoimme aikoinaan Hollannissa tietyllä alueella kohti Amsterdamia ja tien molemmilla puolilla oli kilometritolkulla silmänkantamattomiin kasvihuoneita, niin vaimoni totesi siihen: "Täällä voi ainakin todeta, että kasvihuoneilmiö pitää paikkansa".

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Muistelisin hinnan olleen 20000 euroa, mutta tänään se olisi vähintäänkin jo kolminkertainen hinta. Luulen ainakin, vaan en tiedä. Ainakin taulujen hinnat ovat kohonneet iän ja taidon myötä...

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset