zzz333

Hulluna Helsinkiin....kierros Senaatintorin maisemissa.

 • Hulluna Helsinkiin....kierros Senaatintorin maisemissa.
 • Normenin talo 1897
Välkekortista kuvattuna, laatu on huono, mutta antanee kuvan, mitä Helsinki on menettänyt.
  Normenin talo 1897 Välkekortista kuvattuna, laatu on huono, mutta antanee kuvan, mitä Helsinki on menettänyt.
 • Tuoreempi kuva Enson talosta on viime kesältä ja tykkäsin niin Tommi Toijan Bad Bad Boista! Sopi aiheeltaankin kuin nappi silmään juuri tuon talon eteen:)
  Tuoreempi kuva Enson talosta on viime kesältä ja tykkäsin niin Tommi Toijan Bad Bad Boista! Sopi aiheeltaankin kuin nappi silmään juuri tuon talon eteen:)
 • Manta tänään 14.12 ja kesällä 2014
  Manta tänään 14.12 ja kesällä 2014
 • Tuomaan markkinat klo 10-19
  Tuomaan markkinat klo 10-19
 • Pakolaisavun myyntikoju
  Pakolaisavun myyntikoju
 • Villaa ylle ja alle..
  Villaa ylle ja alle..
 • Parikan näyteikkuna Aleksilla on aina yhtä viehko
  Parikan näyteikkuna Aleksilla on aina yhtä viehko
 • Pullonsoittaja keräsi hyvin yleisöä Aleksilla
  Pullonsoittaja keräsi hyvin yleisöä Aleksilla
 • Rauhallista ja mukavaa joulunodotusta teille kaikille!
  Rauhallista ja mukavaa joulunodotusta teille kaikille!
 • Hulluna Helsinkiin....kierros Senaatintorin maisemissa.

Kierros Tuomaan markkinoilla, käynti Helsingin kaupunginmuseossa ja muu fiilistely Espalla ja Aleksilla riitti hyvin tämän pitkästä aikaan sateettoman päivän kunniaksi. Huomasinkin taas, että Anna Maria oli ehtinyt tehdä oman kierroksensa jo ennen minua - kuten taisi käydä samoin jo vuosi sitten? Nytkin meidän kuvakulmat ovat eri paikoilta, joten rohkenen niitä tänne kuitenkin taas laittaa. Itseasiassa olen ehtinyt niin vähän olla täällä Vapaavuorossa viime aikoina, etten ole edes selvillä mitä  kaikkea  uutta täällä   onkaan tapahtunut.

Itse Tuomaan markkinat olivat mielestäni nyt paljon paremmat kuin aikaisemmin, eikä vähiten lasten  kauniin ja suositun karusellin takia.  Keski-Euroopan joulumarkkinoihin verraten olisin vain kaunista musiikkia ja joululauluja kaivannut piristykseksi. Kuitenkin on hienoa, että tähän on nyt panostettu enemmän - tosin en ehtinyt käydä tutustumassa jouluglögitarjontaan ja saako sitä jo vähän terästettynä lämmikkeeksi  vanhempi väki:) Syy käydä siellä  uudemmankin kerran.

Helsingin kaupunginmuseo oli myös iloinen yllätys ja ennen kaikkea sen museokauppa, josta löytyi vanhoja postikortteja, niin Helsingistä kuin myös kauniita vanhoja joulukortteja. Normenin talo ja siihen yhdistetty Enson pääkonttorin kuva vuodelta 1962 herätti minussa taas tuon vanhan kiukun tunteen, että mitä me teimmekään Museovirastolla, joka antoi purkaa näin kauniin talon  tuon liian suuren ja korkean möhkäleen tieltä. Tiedän toki, että Alvar Aalto oli arvostettu, maailmankuulu arkkitehti, mutta kukaan ei ole erehtymätön, joten jonkun olisi pitänyt uskaltaa sanoa, ettei keisarilla ole vaatteita.

Kaupunginmuseon vieressä on  vanha perinteikäs Seppo Hiltusen antikvariaatti,  joka onneksi on edelleen säilyttänyt paikkansa pitkään kestäneen remontin jälkeen. Kuinka kauan, jäänee arvoitukseksi, kun kuulin sen mahdollisesti olevan myytävänä Hiltusen jo korkean  iän tähden. Ajatuskin on kiehtova.  Paikka on upea ja sopivan pieni myöskin kooltaan, kun kirjojen myynti tulee pitkälti tulevaisuudessa siirtymään verkkoon  - näin pelkään. Kuitenkin kirjadivarit tulevat olemaan jatkossakin bibliofiilien ja muiden harrastajien ykköskauppoja edelleenkin... Mitä olisi, jos ei olisi kirjadivareita?

Viime kesänä kävimme Mantan hotellissa katsomassa kuinka kaunis Manta onkaan läheltä nähtynä. Nyt kuvasin Mantan taas uudestaan ja kuinka pieneltä ja vaatimattomalta se näyttikään kesään verraten, jolloin se seisoi pehmeän sängyn keskellä omassa Manta-hotellissaan. Kaikki on katovaista - Mantallekin:)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kivat kuvat ja kehystetytkin eikä yhtää vinoon mennyttä. Kiitos kovasti. Hiltuselta ostin Karamazovin veljekset toissa kesänä luettavaksi. Minusta on mainio kirjakauppa.

Kivaa elämää Helsingissäkin tähän vuodenaikaan. Huomenna poliisien joulukonserttiin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kyllä on taas mukavaa, kun on valoja ja väriä vähän kaikkialla.

Kuvamuokkauksesta olen nyt kovin innostunut ja kehystelen niitä aina välillä - ehkä vähän liikaakin, mutta kun se on niin kivaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Minulta jäi toissa kesänä Karamazovin veljekset kesken kun tunnelin vastustaminen vei kaiken aikani.
Kiitos, Kaija Helsinki-terveisistä. Katajanokan upean talon hävittäminen oli rikos. Samoin on Tampereella tuhottu paljon arvokasta rakennuskantaa. Maisemaa pilataan kova kyytiä. UUsin rumilus nimitetään "maamerkiksi" jotta kuulostaisi hienolta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Totta kirjoitat ja meidän täytyy nyt käydä ihailemassa muilla mailla vierahilla vanhaa ja ajan patinoimaa rakennustaidetta. Onneksi Tallinnakin on lähellä:)

Itse suren nykyään Lauttasaaren vesitornin kohtaloa - purkaminen on kuulemma aloitettu, vaikkei se vielä ohi ajaessa näykkään. Olisin halunnut siitä vaikka taidemuseon, jonka keltaiseksi rapattu pinta olisi näyttänyt ilmiselvästi kantarellilta ja olisi samalla luonut hienon pysyvän maamerkin niin mereltä, maalta kuin ilmastakin katsottuna.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #7

Se vesitorni tosiaankin oli maamerkki. Asuin nuorena puoli vuotta alivuokralaisena lauttasaaressa.

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Olisit tullut moikkaamaan Tuomaan markkinoilla.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Sampura sentään - olisin toki tullut, jos olisin tiennyt sinun olevan siellä! Missä päin olet?

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Texas BBQ.n mökki (136) on rannalta katsoen karusellin kohdalta vasemmalle, liki sitä päätyravintolaa, oon itse siellä paikalla keskiviikkona ja lauantai, sunnuntaina.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Helluna Hulsingissä?

Mikä on Helsingissä parasta? Juhannus, silloin kaduilla ei ole tungosta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

No, enpä tiedä Ari, oisko juhannus parasta aikaa Hesassa:) Ei ole! Kaupunki on silloin ihan kuollut ja vain onnettoman näköiset turistit harhailevat autiossa kaupungissa - edes pientä auki olevaa kahvilaa hakien. Onnetonta.

Sain seuraavan kauniin viestin fB:ni. "Ben Kaergin "Jos Helsinki on hetkisen kaunis,se unta on vaan, turhaa unelmaa.. (Gösta Sundqvist) "

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Niin kaikki ovat lähteneet mökeilleen hakemaan rauhaa, mutta se rauha on ollut siellä koko ajan, vaan ette ole vilinältänne sitä havainneet;)

No oikeasti onhan se tylsä paikka Juhannuksena.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hesperian puisto silloin kun hevoskastanjat kukkii:)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kaiken kaikkiaan meidän Tuomaan markkinat on saanut myös muutaman ulkomaalaisen tuttavamme kehut ja se on jo varsin paljon aikaisempaan verraten. Tarjolla on jopa jouluolutta ja viiniä, glögin ohella. Itse jäin kaipaamaan vielä paahdettujen manteleiden imelän makeaa tuoksua.
Ne kuluvat olennaisena osana, niin Keski-Euroopan, kuin myös Espanjan ja Italian torien vakiotarjontaan. Ehkä seuraavana jouluna saamme vielä niitäkin?