zzz333

Terveisiä Turuust, Littoistenjärveltä ja Ruissalosta...kukkia, kukkia..

 • Silmät pyöreinä: On maar niin kaunista!
  Silmät pyöreinä: On maar niin kaunista!
 • Ericaceae, Kuningasatsalea..
  Ericaceae, Kuningasatsalea..
 • Terveisiä Turuust, Littoistenjärveltä ja Ruissalosta...kukkia, kukkia..
 • Terveisiä Turuust, Littoistenjärveltä ja Ruissalosta...kukkia, kukkia..
 • Terveisiä Turuust, Littoistenjärveltä ja Ruissalosta...kukkia, kukkia..
 • Historiaa ja taidetta saman katon alla.
  Historiaa ja taidetta saman katon alla.
 • Terveisiä Turuust, Littoistenjärveltä ja Ruissalosta...kukkia, kukkia..
 • Jopa Pablo Picassoakin! (1969)
  Jopa Pablo Picassoakin! (1969)
 • Voisi olla "Ari A:ta", mutta nimeä en huomannut katsoa:)
  Voisi olla "Ari A:ta", mutta nimeä en huomannut katsoa:)
 • Littoistenjärvi, tämän sinistä odotin...
  Littoistenjärvi, tämän sinistä odotin...
 • ...mutta olikin tämmöinen:)
  ...mutta olikin tämmöinen:)
 • Nämä eivät olleet Littoisten järvestä...
  Nämä eivät olleet Littoisten järvestä...
 • Raision harvinaisen komea vesitorni.
  Raision harvinaisen komea vesitorni.
 • Pyöräkypärän sisällä on mustarastaan pesä ja poikasia.
  Pyöräkypärän sisällä on mustarastaan pesä ja poikasia.

Tulipahan käytyä viehkossa, mutta varsin tuulisessa ja kylmässä Turuus:)  Menimme juuri parahiksi viime keskiviikkona muutamaksi yöksi Ruissaloon ja juuri silloin alkoivat nämä poikkeuksellisen kylmät ilmat, jolloin paikoin satoi kuulopuheiden mukaan jopa rakeitakin Vantaalla.  Turussa ei rakeita, eikä lunta näkynyt, mutta riittävän kylmää kuitenkin, jotta suomalainen kesä alkoi varsin räväkästi ainakin ilmojen puolesta.

Minulle Ruissalon Kasvitieteellinen puutarha oli ihana elämys. Harvoin olen edes nähnyt samalla kertaa näin montaa upeasti kukkivaa puuta ja vesikasvia lasitetussa rakennuksessa. Ulkona oli luonto muuten vehreydessään jo pitemmällä kuin meillä Espoossa. Ja jopa omena- ja kirsikkapuut olivat täydessä kukassa.  Valitettavasti ruusut ovat kukassa vasta heinäkuun alkupäivinä, jolloin pitäisi ottaa uusintakäynti Turkuun.

Kasvitieteellinen puutarha on osa Turun yliopiston biologian laitosta ja siellä on yli 5000 lajia käsittävä opetuskokoelma, joka on hieno näyteikkuna maapallon kasvimaailmaan.   Kokenutkin kasvinharrastaja hämmästyy lajirikkaasta sisäpuutarhasta ja varsinkin lämpimien maiden kasveista ja niiden uskomattomasta rehevyydestä. Olin aivan lumoutunut ja piti käydä siellä vielä uudestaankin heti seuraavana päivänä.

Ostin muuten sieltä muutamia tomaatintaimia ja muutaman muunkin perennantaimen, joiden nimiä en tohkeissani kirjoittanut edes ylös, joten yllätys odottaa sitten joskus loppukesällä. Toivottavasti.  Puutarha on Ruissalon puistotie 215, Turku, (puutarharuissalo@utu.fi)  

Aboa Vetus&Ars Nova, joka on kiitettävästi  avoinna viikon jokaisena päivänä ja parhaimmillaan esillä on kuusikin näyttelyä.  Aboa Venus on maan alta löydetty kaupunginosa, jossa on eletty satojen vuosien ajan. Arkeologinen perusnäyttely rakentaa mielenkiintoisen  kuvan keskiajan Turusta ja sen esinelöydöistä.  Omaa tietoa voi myös syventää leikkimällä,  pelaamalla, koskemalla ja tutkimalla erilaisilla pelikoneilla ym. Lasten lempipaikkoja, oletan? 

Nyt kevätkaudella  Ars Novassa on vaihtunvien nykytaiteilijoiden näyttelyitä. Kesän päänäyttelyssä Minän teatteri, esittäytyy kymmenen suomalaista valokuvataiteilijaa omakuvallisilla teoksilla.  www.aboavetusarsnova.fi 

Kotiinpäin lähtiessämme halusin vielä käydä tänä keväänä kuuluisaksi tulleella Littoistenjärvellä, josta Hesarikin  kirjoitti, että vesi on niin paljon kirkastunut, että värikin on kuin Välimerellä.  Siis sinne. Muutamien paikallisten asukkaiden neuvomina vihdoinkin löysimme sopivan vapaan hiekkarantakaistaleen, mutta kovasta tuulestako johtui, niin järven vesi näytti ihan samallta kuin meidän Sammatinkin järvi, jota ei ole kemikaaleilla koskaan puhdistettu:)  

Muistaakseni Hesarin jutussa kerrottiin, kuinka tuhansia roskakaloja kuoli "puhdistuksen" jälkeen ja vesi kirkastui niin, että  ainakin Hesarin kuvassa näkyi selvästi kaloja, ihan kuin  Kasvitieteellisen puutarhan lampea olisi katsonut.   Kauniiksi lopuksi kävimme vielä ihailemassa Raision upeaa vesitornia, joka on miehelleni aivan erityinen torni, koska se on hänen ensimmäinen laskemansa vesitorni...

Kaiken kaikkiaan, tuli mieleeni, että kyllä kotimaanmatkailukin vain  avartaa ja aina löytyy jotain uutta, mitä ei ole ennen tullut katsoneeksi tarkalla silmällä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Selkeästi tuossa oli alsistinen taideteos ja pidin siitä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minä myös ja tulitkin heti mieleeni, kun sitä katsoin ja päätäni sopivasti vinoon asentoon asettelin:)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Eihän sitä tarvitse pää kenossa katsoa;)))

Se littoistenjärvi sameni siitä oli jo lehdissäkin, mutta sinulla oli Turussa paljon muuta tekoa, kuin lukea lehtiä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Näkyisi olevan isompia lumpeenlehtiä kuin Tampereella:)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ne olivatkin siellä aivan ihmeen suuria ja kauniita, samoin kuin valtavan hienot peikonlehdetkin lähes kattoon ulottuvissa puissa. Tampereella en ole kasveja käynyt koskaan vertaamassa muihin, mutta täytynee sekin kierros taas joskus tehdä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #8

Ja muutaman vuoden päästä valmistuu Arkalan arboretum;)))

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #8

Kiitos Seija! ...siis seuraavaksi sinne ruusujen parhaan kukinnan aikaan.

Kiitos Ari!... ja sitten otetaan auton nokka kohti Oulua vuonna 2020.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #10
Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Loppulauseessasi on juuri oikea havainto, mutta haluan omissa nimissäni perustella sitä hiukan eri tavoin.

Ihminen kehittyy jatkuvasti, ja katsoo siksi maailmaa eri aikoina hiukan eri kantilta. Oma miniäni muotoili erään matkakokemuksensa tähän tapaan: "olin käynyt siellä ennenkin, mutta silloin en osannut arvostaa näkemääni."

En haluaisi "määrätä" Kaijaa, itseäni tai ketään muutakaan katsomaan tiettyä kohdetta tietyllä tarkkuudella, koska silmä varmasti hakee kiinnostuksen arvoiset näkymät itse. Siltä pohjalta elämys muodostuu, jos on muodostuakseen.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Totta, mitä toveri haastaa:). Nyt sitä katsoo maailmaa pitkälti siltä tasolta, että mitä tässä iässä molemmat pystyy ja kohtuudella jaksaa ylipäätään tehdä. "Luopuminen" monessa muussakin asiassa alkaa olla jo vähän liiankin karvas totuus.

Itse lähtisin aina mieluiten joko omalla, tai lainatulla autolla kiertämään rauhassa, ja ilman aikataulua Napoliin asti kierrellen kaarrellen, miltä aamulla nyt sattuisi fiilis näyttämään. Olemme sen kierroksen jo kerran ennen tehneet, mutta silloin oli nuori ja jaksoi tehdä mitä halusi. Nyt myöskin katsoisi samoja tuttujakin paikkoja taas eri silmin. Enemmän kiitollisenakin kaikesta näkemästään ja paljon enemmän kuin silloin nuorena, jolloin kaikki oli niin itsestään selvää.

Nyt seuraava ihannekohde olisi lentää johonkin kivaan kaupunkiin, esimerkiksi Venetsiaan tai Berliiniin ja siihen onneksi vielä kuntokin riittää. Tosin välillä kannattaa ottaa kevyemmin ja kokeilla kotimaatakin erityisesti juuri kevään heräämisen aikaan, vaikka nyt ilma sattuikin olemaan lähinnä talvinen. Aamulla kun lähti Turuus liikenteeseen, niin kahdeksan tunnin "liikenteessä" olon jälkeen oli ihan poikki ja valmis asettumaan pitkälleen... Eikä seuraavana päivänä enää yltänyt läheskään samaan...se on se suuri ero entiseen.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Katselen tässä samalla ulos ikkunastani ja tuolla mustarastas hakee vimmatusti maasta syötävää poikasilleen. Lisäsin juuri äsken tuonne kuvieni loppuun vielä yhden kuvan, jossa näkyy talomme seinässä roikkuva pyöräilykypärä, jonka sisällä on sen pesä!

Hämmästyttävää, miten se onkin valinnutkin noin pienen tilan ja vielä niin lähellä ovea, josta kuljetaan melkoisen usein. Tosin meillä on liikenteessä aina paljon oravia, joten tuo lienee siinä mielessä melkoisen turvallinen paikka.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Mielenkiintoista. Sinulla on taipumus löytää näitä mielenkiintoisia paikkoja.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos Elle Marketta. Nätisti sanottu. Nyt tämän jutun aikana olen välillä itsekin ihmetellyt, että onkohan meillä ylipäätään taipumus lähteä aina vain turhankin kauas omasta kotimaastamme? Ainakin kesällä. Kun meillä on tämä ihan oma "mansikka" niin lähellä.

Tämä Suomen monissa väreissä hehkuva runsas vehreys on jotain ainutlaatuista muihin maihin verraten. Pitääkö ensin paljon kulkea ja nähdä muuta maailmaa, jotta osaa arvostaa niin monia arvokkaita asioita omassa maassamme?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kiinnostava paikka. Luin blogisi jo pian ilmestymisen jälkeen kännykästä, mutta en ole liittänyt siihen kirjautumista US:n sivuille enkä siksi päässyt kommentoimaan. Kivoja kuvia. Olisi ihan vierailun arvoinen paikka.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos Irja kommentistasi. Kännykällä itsekin kirjoitan harvoin, kun lyöntivirheitäkin siinä tulee ihan yhtenään. Nakkisormeni eivät aina löydä oikeaa näppäintä:)

Tuo Raision vesitornikin oli yllättävän kauniilla ja komealla paikalla mäen päällä. Ystäväni kertoikin hauskan jutun siitä, kuinka muutamia vuosia sitten Raisiota koetteli ankarat tuulet ja asukkaat jo pelkäsivät vesitornin kaatuvan... Kuulemma ihan oikeasti ja siitä Hesarikin kirjoitti, että Raisioon kerääntyi ihmisiä vesitornin ympäristöön tätä tulevaa katastrofia katsomaan riittävän turvallisen matkan päästä.

Ei onneksi kaatunut. Se olisikin ollut miehelleni kova paikka, koska nämä tornin lujuuslaskelmat, jotka hän muinoin teki asuessamme Düsseldorfissa vakituisen työnsä päälle iltaisin ja viikonloppuisin. Sen ansioista jäivät myöskin oluttuoppien kallistelut ja muut huvit vähemmälle:) Palkkiorahoilla ostimmekin sitten meidän ensimmäisen automme, joten työ tekijäänsä kiitti sitten myöhemmin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... kerääntyi ihmisiä vesitornin ympäristöön tätä tulevaa katastrofia katsomaan..."

- Homo sapiensin laumakäyttäytyminen saa todella huvittavia muotoja: ämpäreiden jonottaminen ja tornin tuijottaminen.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #16

Älähän nyt naureskele meille ihmisille:). Aatteles Tuomo, jos se olisi ryskyen kaatunut ja juuri joku onnekas immeinen olisi saanut siitä upean kuvan juuri ennen maahan syöksyä? Siitä olisi voinut tulla jopa "vuoden kuva" ja Iltasanomista vielä hyvät rahat kaiken muun maineen päälle. Kaik se olisi ollut kotiinpäin...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #16

Tuomo haloo, minä repesin täysin. LOL

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #18

Äläs nyt... en ole tämän kuuluisan tornin juurella ikinä käynyt, mutta mutta... voisinpa paikan päällä hyvinkin ajatella, että jos tuon on joskus kaaduttava, niin tehköönpä sen just tällä hetkellä kun otan rakennuksesta kännykkävideota.

http://www.rantapallo.fi/lamiaitalia/files/2013/09...

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #19

Sehän on kallistunut lisää sitten viimenäkemän;)) Kaikki kallistuu, mutta duunarin nahka myödään halvalla.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #19

Minä ajattelin ihan samaa Tuomo. Viritän jo useammankin kännyn ja kameran valmiiksi, jos Raisioon uhataan taas todella kovia myrskytuulia vastaisuudessakin.

Tosin myrskyääkään ei tarvittaisi kaatumiseen, jos betoni olisi ollut yhtä huonoa, kuin mitä viimeaikaisissa löydöissä on tapahtunut. Tosin se olisi siihen syyhyn jo kaatunut aikoja sitten, mutta lujuuslaskelmat ovat sitten taas se toinen juttu:) Luotan kyllä niihin.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset