zzz333

Huvittele Linnanmäellä tuet suomalaista lastensuojelutyötä!

 • Huvittele Linnanmäellä tuet suomalaista lastensuojelutyötä!
 • Huvittele Linnanmäellä tuet suomalaista lastensuojelutyötä!
 • Huvittele Linnanmäellä tuet suomalaista lastensuojelutyötä!
 • Kunnianosoitus pitkäaikaiselle jarrumiehelle
  Kunnianosoitus pitkäaikaiselle jarrumiehelle
 • Huvittele Linnanmäellä tuet suomalaista lastensuojelutyötä!
 • Huvittele Linnanmäellä tuet suomalaista lastensuojelutyötä!
 • Linnanmäellä on myös paljon kauniita yksityiskohtia, kukkia ja patsaita.
  Linnanmäellä on myös paljon kauniita yksityiskohtia, kukkia ja patsaita.
 • Lopussa kiitos seisoo...kaikki viisi tyttöä kiittävät ja kumartavat US:n toimitusta ja tietysti myös Niklasta lämmöllä muistaen:) Nuoremmat viihtyivät tauotta laitteissa yhteensä kuusi tuntia ja hauskaa oli koko rahan edestä!!
  Lopussa kiitos seisoo...kaikki viisi tyttöä kiittävät ja kumartavat US:n toimitusta ja tietysti myös Niklasta lämmöllä muistaen:) Nuoremmat viihtyivät tauotta laitteissa yhteensä kuusi tuntia ja hauskaa oli koko rahan edestä!!
 • Vuoristorata on oikealla näkyvä häkkyrä ja vaunujono näkyy vasemmalla..
  Vuoristorata on oikealla näkyvä häkkyrä ja vaunujono näkyy vasemmalla..

Terveisiä Linnanmäeltä, jossa meidän isohko tyttöporukka vietti eilisen päivän todella  mielyttävässä säässä. Ei  ollut edes liian kuuma ja väkeä oli näin koulujen alkamisen aattona aika vähän, joten lapset voivat käyttää kaiken ajan täysillä erilaisissa laitteissa  kun ei nyt mihinkään tarvinnut  kauaa jonotella,   kuten kuulemma on tavallisesti viikonloppuisin ja loma aikoina.

 

Oli myös mielenkiintoista lukea Linnanmäen alkutaipaleelta juttuja joihin ei ole aikaisemmin sen enempää kiinnittänyt huomiota. Ja kun lapsista on kysymys, niin eikös sielläkin vain kummittele tämä meidän  104-vuotiaaksi itse elänyt ja Suomen lasten terveyttä huomattavasti edistänyt Arkkiatri Arvo Ylppö. 

Aikaisemmin Mannerheimin Lastensuojeluliitto oli yhteistyössä tunnetun Sariolan sirkussuvun kanssa siten, että Liiton osastot järjestivät tivolille esiintymistilaisuuksia eri puolille Suomea.  Se aiheutti silloisessa sodan jälkeisessä ilmapiirissä pahennusta ja sitä pidettiin tyhjänpäiväisenä hömppänä, mutta Liiton puheenjohtajana toiminut Arvo Ylppö oli toista mieltä, hänestä ilo, hauskanpito, nauru  ja jännitys olivat lapsille hyväksi. Ja niin sotien jälkeen aloitettiin etsimään pysyvää paikkaa esiintymisille ja muulle hauskanpidolle ja  joka löytyikin sitten upealta paikalta Alppilasta Linnanmäeltä.

Toiminta aloitettiin vuonna 1950 ja vuoteen 2010 mennessä Linnanmäki on lahjoittanut yli 70 miljoonaa euroa lastensuojelutyöhön.  Koska Linnanmäen tuotot eivät ole suoranaisesti korvamerkittyjä mihinkään erityiseen määrättyyn kohteeseen, niin tuotoilla voidaan tukea nopeastikin ajankohtaisia ja kiireellisiä ongelmia.

Lasten Päivän Säätiö on luokiteltu yleishyödylliseksi yhteisöksi 1970-luvulta saakka, joten sen ei tarvitse maksaa elinkeinotuloistaan veroa. Huvipuistotoiminnan tuotto oli vuonna 2011 kaikkiaan 24,2 miljoonaa euroa, joten  paljon  ovat lapsemme ja nuoremme siellä aikaansa viettäneet ja toivon mukaan tekevät sitä jatkossakin:)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kaija kiitos, mutta matkaa on liikaa, mutta jos käyn joskus taas Helsingissä niin voin ajatella asiaa uudelleen. Linnanmäki on siis hyvä, vaikka onkin kaukana.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

On, se on oikeesti ihan hyvä myöskin vain sivustakatsojalle, joka ei lukuisista hienoista laitteista enää välitä kun pyörittämisestä menee pää sekaisin. Tyttäreni oli Köpiksen Tivolissa viime kesänä ja totesi nyt, että meidän Linnanmäki on kyllä parempi ja viihtyisämpi paikka, koska meillä on ajateltu enemmän lapsia..

Meillä Linnanmäellä on nuorille paljon vauhdikkaita laitteita, mutta myös pikkulapsia on ajateltu ja meitä vanhuksia kukilla, joille silmäruoka merkitsee enemmän kuin lukuisat kymmenet erilaiset ravintolat, joihin taas Köpiksessä on panostettu enemmän. No, ne on tietty makuasioita, joista ei kannata kiistellä.

Linnanmäellä ei ole pääsymaksua, joka on ihan hyvä asia, mutta voi ostaa rannekkeen, jolla saa käydä vaikka koko päivän erilaisissa laitteissa niin moneen kertaan kuin sielu sietää. Ranneke on kyllä kallis, eli se maksaa muistaakseni 37 euroa, mutta voi myös käydä 8 euron hintaan aina yhdessä laitteessa, joten ranneke ei ole ainoa vaihtoehto.
Tietääkseni siellä on muutamia laitteita pienille lapsille, joihin pääsee myös ilmaiseksi ja se on erinomainen asia monen lapsiperheen vajaalle kukkarolle.

Meillä pennut käyttivät rannekkeen kyllä ihan koko rahan edestä, kun kaikki neljä kävivät ainakin kaksikymmentä laitetta läpi, vuoristoradassakin pienin kävi kaksi kertaa peräkkäin ja olisi halunnut kolmannenkin kerran, mutta loppui aika kesken... Kyllä nuo lapset vain jaksavat:)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juu muistan, kun lapset olivat pieniä ja eivät päässeet yksin vielä joka kojeeseen, voi sitä isän päätä, joka joutui kaikki kieputukset ja kotkotukset kokemaan.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Se onkin hienoa kun voi lähettää isän hankaliin paikkoihin, kun meitä äitejä aina pelottaa moiset häkkyrät! Miehethän ovat niin ihanan rohkeita.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #10

Rohkeudesta en tiedä, mutta kivaa oli, paitsi, että ilta meni hölmönä ollessa, kun kaikki voimat olivat huvenneet.

Kun menee "alamittaisen" kanssa itsellekin saati lapselle ylämittaiseen konevärkkiin niin ei se rohkeus riitä - se rassaa, kun on oma lapsi vielä kyseessä.

Kaikesta selviää on nykyisten poliitikkojenkin mielilause, mutta mitä sitten kun ei selvitä? Poliitikoille on uudet vaalit, mutta tavan kuolevaiselle on vain yksi elämä.

Käyttäjän EeroSuominen1 kuva
Eero Suominen

Kiitos Kaija infosta. Olimme siis lastenlasten kanssa kaikin tavoin hyvällä asialla huvitellessamme täysin siemauksin 6-vuotiaan kanssa karusellissa ym. jännittävissä paikoissa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Juuri näin Eero ja ensi kesänä taas uudestaan uusin kujein. Nämä ovat juuri niitä yhteisiä kivoja reissuja, joita lapset muistavat lämmöllä vielä vanhanakin.

Tämän blogin suosituimmat