zzz333

Baijeri - Tiroli - kiertomatka vuokra-autolla kesäkuun alussa

 • Mielenosoitus "isoisten" kokousten aikana ja
pikku koirakin oli päässyt osoittamaan mieltään...
  Mielenosoitus "isoisten" kokousten aikana ja pikku koirakin oli päässyt osoittamaan mieltään...
 • Baijeri - Tiroli - kiertomatka vuokra-autolla kesäkuun alussa
 • Kuuluisa Hofbrauhaus, Am Platzl aukiolla.
  Kuuluisa Hofbrauhaus, Am Platzl aukiolla.
 • Obaman vierailun aikana meitä pysäyteltiin tämän tästä.
  Obaman vierailun aikana meitä pysäyteltiin tämän tästä.
 • Baijeri - Tiroli - kiertomatka vuokra-autolla kesäkuun alussa
 • Kochel am See on viehko pieni kaupunki
  Kochel am See on viehko pieni kaupunki
 • Hääkulkue Oberammergaussa
  Hääkulkue Oberammergaussa
 • Yksi suosituimpia linnoja on Neushwansteinissa
  Yksi suosituimpia linnoja on Neushwansteinissa
 • Kaunis hotellimme Ehrwaldissa,josta oli upea näkymä suoraan Zugspitzelle
  Kaunis hotellimme Ehrwaldissa,josta oli upea näkymä suoraan Zugspitzelle
 • Baijeri - Tiroli - kiertomatka vuokra-autolla kesäkuun alussa
 • Hotel Alpin superystävällinen emäntä
  Hotel Alpin superystävällinen emäntä
 • Yökuva suoraan parvekkeelta otettuna eikä se unohdu koskaan.
  Yökuva suoraan parvekkeelta otettuna eikä se unohdu koskaan.
 • Ehrwaldin keskustaa..
  Ehrwaldin keskustaa..
 • Innsbruck ja kultainen parveke.
  Innsbruck ja kultainen parveke.
 • Salzburgin aukiolla sain ehkä elämäni hauskimman kuvan:) Luvan kanssa
  Salzburgin aukiolla sain ehkä elämäni hauskimman kuvan:) Luvan kanssa
 • Baijeri - Tiroli - kiertomatka vuokra-autolla kesäkuun alussa
 • Näkyvin nähtävyys Salzburgissa.
  Näkyvin nähtävyys Salzburgissa.
 • Königssee. ST. Bartolomä, vanha pyhiinvaelluskappeli järven rannalla.
  Königssee. ST. Bartolomä, vanha pyhiinvaelluskappeli järven rannalla.
 • Mozart katu - Mozart kahvilat - makeiset ym.
Niitä ilman ei voi Salzburgissa liikkua:)
  Mozart katu - Mozart kahvilat - makeiset ym. Niitä ilman ei voi Salzburgissa liikkua:)
 • Salzburgin parhainta muotia Mozartin kadulla
  Salzburgin parhainta muotia Mozartin kadulla
 • Baijeri - Tiroli - kiertomatka vuokra-autolla kesäkuun alussa
 • Kuva puhukoon puolestaan...nättiä on:)
  Kuva puhukoon puolestaan...nättiä on:)

Mitä kirjoittaa kahdeksan päivän matkasta, josta kilometrejä kertyi mittariin 950 ja kuvia noin tuhat. Valinta on niin vaikeaa, jopa mahdotonta minulle jolle jokainen päivä oli suorastaan suurenmoinen, vaikka olen saman reitin tehnyt monta kertaa aikaisemminkin. Luonto nyt vaan on niin kaunis, ihmiset super ystävällisiä ja koko saksalainen kulttuuri viehättää muutenkin.  Ehkä täydennän kommenteissani sitten lisää, kun mieleen tulee jotain kiintoisia muistoja.

Aloitimme matkan Muenchenistä, joka on Baijerin pääkaupunki ja Euroopan korkeammalla sijaitsevia suurkaupunkeja (520 m:n korkeudella merenpinnasta) Munchenin yliopisto on Saksan ja koko Euroopankin vanhimpia, perustettu jo v. 1472.  Kaupungista aistii hyvin vanhan kulttuurin, niin rakenuksista kuin suurenmoisista taidekokoelmista ja museoista.

Eikä vähäisintä ole myöskään syyskuussa oleva perinteikäs Oktoberfest, jossa olut ja juomalaulut yhdistyvät ihanan meluisaksi kansanjuhlaksi. Hofbräuhaus on myös lähes pakollinen nähtävyys ja mikäs siellä on iltaa istuessa ja hyvää olutta hyvässä seurassa juoda ja syödä, vaikka  Geschmorte Ochsenbackerlia ja Semmelknödeliä.

Olen kuvien yhteydessä vähän maininnut  matkamme  tärkeimmistä paikoista, joista tarkemmat selostukset teen, jos ne jotain kiinnostavat enemmän. Olen aina ollut sitä mieltä, että kuvat puhuvat usein enemmän kuin sanat, vaikka itse syylistynkin liian usein pitkiin jaaritteluihin:)

Mikään paikka ei varsinaisesti mennyt toistensa ohitse, kun kaikki olivat näkemisen arvoisia paikkoja. Nykyään tuntuu ihan siltä, että ihmiset menevät aina vain kaemmaksi kaukomatkoille, vaikka näin lähellä meitä on monia upeita paikkoja, joista monet eivät edes tiedä mitään, vaikka eurooppalaisia ollaankin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Haluaisin kuitenkin vielä tuoda erikseen esiin tuon Oberammergaun, joka on kuuluisa niin kärsimysnäytelmistään, joita esitetään siellä joka 10:s vuosi, ensi kerta oli jo vuonna 1960. Kaupunki on myös kuuluisa kauniista puuleikkauksistaan ja talojen seinien upeista maalauksista.

Nyt minulla on sieltä vain kuva hääparin kulkueesta, jollaista tapahtumaa en ollut koskaan ennen nähnyt. Jono soittokulkueineen oli varmaankin noin yli 50 metriä pitkä, joka ei tuossa kuvassani kylläkään näy. Kaikkia kuvia en tohtinut esiin laittaa kun tilakin täällä taitaa olla rajallinen:)

Muutenkin baijerilaiset asut olivat voimakkaasti läsnä tavallisessakin arjessa ja tavaratalojen rekeissä. Todistanee voimakasta seuturakkautta ja yhteisöllisyyttä. Se on hienoa katsottavaa ja samaa oli nähtävissä myöskin Tirolissa. Näitä kansallisten asujen runsautta en ole aikaisemmilla käynneilläni niin paljoa nähnytkään.

Tuli jopa mieleeni, että haluavatko baijerilaiset ja tirolilaiset korostaa omaa kulttuuriaan nyt vahvemmin kuin ennen, koska toisaalta taas täysin mustiin hunnutettuja naisia näki kaduilla huomattavan paljon. Erityisesti se pisti silmiin erikoisesti juuri Salzburissa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kiitos kuvista ja kirjotuksista ja mulloli työnohjaaja, joka asu Baijerissa ja se kerto just siittä niitten vanhakantasesta kansallismielisyyestä. Sen mielestä net osas kunnioittaa perintteitä pienissäki muodoissaan.

Siis mie en tiä, mutta oli kiva sinun matkassa vähän näin virtuaalisesti reissata ja käsitän kyllä, kuinka vaikea on kertoa niin paljosta ja rikkaasta kokemuksesta. Ja sie olet käyny ussein, niin sullahan on siis jo kerroksellisuutta ja näkemysta aikojen vaikutuksista!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kaunis kiitos kommentistasi Hilkka. Olisin niin mielelläni laittanut enemmänkin kuvia kun ne on niin nättejä, mutta ehkä tuppaan niitä sitten myöhemmin johonkin muuhunkin asiaa sivuaviin blogeihini.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ihania kuvia taas Kaija, kiitos, mutta hitaana hämäläisenä olen vasta edellisessä bloggauksessasi:)

Noin päällimmäisenä tuli mieleen että yleensä itävaltalaisilta parvekkeilta tulvii kukkasia, mutta kuvissa ei näy. Mihin vuodenaikaan kävit?

PS. Otsikko olisi kannattanut lukea loppuun, siinähän lukee kesäkuun alussa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kukkia oli ihan kaikkialla, mutta olisikohan käynyt niin hullusti etten pannut juuri niitä kuvia mukaan. Suuresta valikoimasta ei aina ole helppo etsiä Muutenkin siellä oli juuri ruusujen paras aika menossa ja köynnösruusuja oli kaikissa mahdollisissa väreissä. Ihania olivat!

Olimme myös upeassa kukkanäyttelyn avajaisissa Bad Ischlisissä...tosin satuimme paikalle ihan vahingossa ja heti työnnettiin kuohuviinilasi iloksemme kouraan. Otin sieltä valtavasti kuvia ja laitankin niistä joskus vielä oman blogin, mutta pidän taukoa välissä:) Kaikki kaunis pitää pistää kiertämään, jotta muutkin saavat niitä ihailla.

Voinkohan vaihtaa vielä muutaman kuvan tässä blogissa, kun muutamasta kuvasta löytyisi parempikin versio. Tietääköhän siitä kukaan, että voiko niin tehdä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

En ainakaan minä tiedä, mutta ne itävaltalaiset parvekkeet kukkineen ovat syöpyneet muistiin:)

Ja ehtiihän seuraavaankin bloggaukseesi.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #6

Vaihdoin joitakin kuvia parempiin, vaikka en niitä parvekkeiden kukkaloistokuvia tähän hätään löytänyt, mutta perästä kuuluu...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #7

Hyvää ei koskaan odota liian kauan:)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Voihan Mozartin kuulat, kun taas silmiä hiveli kuvat ja kertomus oli mukavaa luettavaa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos Ari...ihan alkoi taas mielihyvästä itkettämään!

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hiljaa siinä, ottaa päähän kun palindromit ei loksahda.

Ja hiisi vieköön Ari, onko niihin sisään pääsemisessä jokin juju? En tosin ole liiemmin yrittänytkään, mitä nyt kerran ehkä vajaan puolen tunnin verran, eikä siitä mitään mainittavaa syntynyt. Joku rytmi siinä täytyy olla, vai?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

No niin, aloitetaan vaikka Nukkumatti kutsuu:

Münchenissäkin olen käynyt vain messuilla, ja ainoa näkemäni paikka on se Hofbräuhaus. Tuli mieleen onko tarjoilijoilla pääsyvaatimuksena hyvät muskelit, kantoivat ainakin 4 painavaa tuoppia kummassakin kädessä.

https://www.youtube.com/watch?v=O5shvm6BJzI

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Saksan tunnilla kolussa laulettiin Hofbräuhausista, Siellä en ole käynyt, mutta jotenkin tunnelman siitä laulustakin sai. Saksasa vain muutama työmatka, jolloin ei juuri ympäristöön kovasti ehtinyt tutustua. No ehkä joskus sitten....

Kiva, että näitä tunnelmia voi kerätä täältä kuvista.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos Seija linkistä. Hofbräuhausin tarjoilijamme oli varttuneempi nainen ja vielä melkoisen tukevaa sorttia, joten ihmettelin hänen nopeaa kulkuaan neljän litran tuopit käsissään. Vähempää kuin litran tuoppia ei edes saanut kuin vain Muenchener Weisseä 0.5 litraa 4.20 euroa ja hyvää oli.

Kaikki litran tuopit maksoivat saman 8 euroa merkistä riippumatta. Kokonaan uutta minulle oli Dukles Radler, jossa on Dunkles mit Zitronenlimonade...ei huonoa sekään:)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Neljä kai niitä tuoppeja enimmillään oli, käteen tuskin olisi mahtunut enempää kahvojakaan. Yksikin painoi sen verran että ihmettelin kantamiensa määrää, siitä se jäi mieleen. Olutmerkkejä en lainkaan muista kun en ole erityisemmin oluen ystäväkään, kaipa olen tilannut ein helles, bitte.

Jossain Itävallan olutpaikassa muuten tuotiin jatkuvasti suolatikkukeksejä pöytään ja niistähän se jano yltyy, hyvä myyntikikka.

Ja ai niin, Itävallassa (tai vain Wienissä?) on käsittääkseni melko yleinen juoma punaviinisekoitus, jonka nimi on muistaakseni Spritz tai Spritzl, ystävättäreni mies tilasi sitä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #16

Ei vain Itävallassa, vaan myös Saksassa, jota minäkin olen maistanut, mutta kiitos minulle punaviini ihan puhtaana ilman sekoituksia:)

Suurilla suolakiteillä pyöritellyt rinkelikauppiaat kiersivät tuolla Hofbrauhausissakin, mutta eipä tullut mieleenikään niitä ostaa. Ovat niin turkkasen suolaisia ja mielessä on vanha suomalainen lause: "Syö suolaa, niin verisuonet ratkee".

Pitää muuten paikkansa, ainakin meidän taannoisen eläinlääkärin mielestä, kun hän kertoi pikkuisten possujen helposti sokeutuvan, jos niille antaa liian suolaista ruokaa. Miksi ei sitten olisi paha myöskin ihmistenkin verisuonille?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #17

No samaa sanoin kun ystävättäreni mies kerran tarjosi kotonaan sitä sekoitusta, että älä hyvä mies pilaa punaviiniä ja Herbert kesti sen kuin mies.

Ja siitäpä juolahti mieleen että jenkkilässä, kylässä perheessä jossa tytär oli ollut vaihto-oppilaana perheen pää siemaili aina töistä tullessaan yhden viskipaukun, johon sekoitti kivennäisvettä tai jotain vastaavaa. Toin sitten ostoksilta pullon hyvää mallasviskiä ja sanoin että tätä älä millään pilaa; oltiin jo meillä vierailustaankin sen verran tuttuja että sanottua sai.

Sarjastamme kummallisia juomayhdistelmiä kossulutokin, tuttu kun oli lentoemäntä ja joku oli tilannut sitä. Selvisi että Koskenkorvoo ja Pluto-limonadia.

Suolasta sen verran että varsinkaan vanhan koiran munuaiset eivät kestä suolaa, miksi liika suola olisi terveellistä ihmisellekään.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #18

Suolasta vanhalle koiralle? Ei, ei, siitä meillä on surullinen kokemus omasta takaa. Naapurin ystävällinen isäntä kertoi meidän pitkäkarvaisen mäyriksen syöneen 8 kappaletta hänen savustamiaan silakoita ja tarjosi minullekin... Mitään niin suolaista silakkaa en ollut eläessäni syönyt ja söinkin vain sen yhden.

Seuraavana päivänä meidän vanha ihana koiramme alkoi törmäillä seiniin. Vein heti lääkärille ja hän todisti tuon pelkoni, että koira oli sokeutunut... Ei siinä itkut auttaneet, mutta koskaan en kuitenkaan naapurille kertonut mikä sen aiheutti. Koiramme eli sen jälkeen vielä pari vuotta ja oppi hyvin olemaan törmäilemättä, mutta minulle se oli kova paikka. Toki siitä pitäisi enemmän ääneen puhua, jotta kansa tietäisi moista varoa...naapurimme oli jo niin vanha, etten halunnut pahoittaa hänen mieltään, vaikka ehkä olisi pitänyt. Tiedä häntä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #21

Se surullist on kertomaa, ja eihän siinä enää mikään olisi auttanut, hyväähän tarkoitti vaikka seuraus oli kaikkea muuta. Taidan osapuilleen tietää miltä tuntui.

Eikä ne kaikki koiranomistajatkaan välttämättä suolasta tiedä, muistan kun olin ajokoetuomariharjurina ja toinen tuomareista sanoi koiransa nilkkojen olevan turvoksissa. No, selvisi oli makkaratehtaalla töissä ja kertoi polleana antavansa koiralleen joka päivä makkaraa. Koiran vuoksi avasin harjurina suuni (arvostelukin kun piti saada) ja sanoin että sorry, mutta koirasi nilkat turpoavat siitä makkarasta, sen suolasta.

Mutta aiheeseen: Münchenin ja Hofbräuhausin lisäksi en ole ollut matkakohteistasi muualla kuin Innsbruckissa, jotta ihailemisen varaan jää.
Innsbruckissakin työmatkalla, mutta oli siellä muitakin suomalaisia: kun istuttiin katukahvilassa niin ohi kulki retkue, sen edessä oppaalla Suomen lippu. Joku irvileuka tietty pöydästä hihkaisi että seuratkaa lippua, följ biljetten.

Vanhassa kaupungissa Innsbruckissa kävin ja ostin yhden harvoista matkamuistoistani, lasisen viinikarahvin, jossa on jugend-tyyliset tinakoristeet ja nuppi.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Upeita kuvia tutuista maisemista. Lisää tällaisia kuvallisia matkakertomuksia.
Tyttäreni perhe asuu melko lähellä Baden-Badenissa. Etelä-Saksa on ihana. Nytkin lähes 30 C lämpöä, kun juuri soiteltiin.
Salzburg, Mozartin kotikaupunki, kiehtoo aina, kun pysyy vanhan kaupungin puolella. Vinklerin kahvilasta kukkulalta on kiva katsella "alhaisoa", nautiskella viiniä ja niinkuin vaimoni kanssa teimme, poltimme "ylhäisönä" paksua havannalaista ja olimme kuin arvokkaampikin herrasväki.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos kommentistasi Heikki. Olen ihan samaa mieltä, että matkakertomuksia voisi olla paljon enemmän. Niistä aina jotain oppii ja saa uusia ideoita omille reissuilleen. Onhan noita matkakirjoja, mutta suomalaisen tavallisen tallaajan matkajutut koskettavat ehkä enemmän juuri meitä samassa kulttuurissa eläneitä.

Salzburg on upea kaupunki ja muutenkin Tirolin ja Baijerin seudut saavat aina kohta taas uuden matkakuumeen aikaan kun niitä kaiholla muistelee.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mielenkiintoinen kierros, eikä vähiten verrattuna omiin viimevuotisiin kokemuksiini! Matkustin runsaassa viikossa reitin Dusseldorf-Stuttgart-Innsbruck-Graz-München-Dusseldorf, ja homma toimi alusta loppuun kiitos saksalaisen täsmällisyyden - ja oman suomalaisen keskittymiseni.

Eräs hyvin kokenut matkailija sanoi pitävänsä amerikkalaisia kaikkein pätevimpinä palvelualan ammattilaisina, mutta alppimaiden edustajat tulevat hänen mielestään heti kintereillä. Enpä todellakaan pääse sanomaan, että olisin kohdannut välinpitämätöntä tai varsinkaan tympeää vastaanottoa minkään asioinnin yhteydessä. Kun ystävällisyys yhdistyy esimerkiksi Innsbruckin täydelliseen siisteyteen, on kokemus suorastaan epätodellisen nautinnollinen! Miten on edes mahdollista, että kaikki kaupungin raitiovaunutkin ovat kuin suoraan tuotantolinjalta ilman tahran tahraa?

PS. Se korkeatasoinen jenkkipalvelu perustuu tippipalkkaan, ja dollarihan onkin tosi hyvä konsultti.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Aikoinaan asuimme Dusseldorfissa ja oli tosi upeaa kun kaikki kivat paikat olivat niin lähellä. Viikonloppuisin ehti jo aika pitkälle ilman suuria määriä kilometrejä.

Amerikkalaisista olen samaa mieltä, eipä sen ystävällisempää palvelua saa mistään muualta. Baijerissa ystävällisyys on mielestäni jonkun verran ystävällisempää kuin Tirolissa, jos otetaan koko keskiarvo mukaan:) Tosin Hotelli Alpinin pariskunta vei voiton jopa amerikkalaisistakin.

Siisteys on molemmissa paikoissa todellakin huippuluokkaa ja samoin talojen pihat olivat kaikki kauniita ja hyvin hoidettuja upeine kukkineen. Ei mitään roskia, eikä vanhoja romuautoja näkynyt yhtään pihoilla niin kuin meillä valitettavan usein näkee.

Puhtauttaan kiiltävän Neuschwansteinin baarin toiletin seinässä oli iso taulu, jossa luki muistini mukaan suunnilleen näin: "Ole hyvä ja jätä käyntisi jälkeen paikat yhtä siistiksi, kuin olisit kotonasi".
Sinänsä hyvä neuvo, jota toivoisi meilläkin enemmän harrastettavan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mulla on jossain Düsseldorfin Kööltä valokuvakin. Siellä oli ale, shoppailtiin tyttären kanssa ja poika kantaa siinä siipan ottamassa kuvassa ei niin vähän kyllästyneen näköisenä ostoskassejamme:)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #25

Heh, shoppailu ja vaatteiden hypistely ei oikein ole suomalaisten miespuolisten hommia, siksi jätänkin aina mieheni istumaan lähimpään baariin olusille:) Ehdotan tavallisesti itselleni tuntia "vapaata" aikaa ja sitten taas muualle menoksi. Tosin Kööllä menee aikaa vähemmän kun kaikki on siellä niin kallista... Onhan se yksi Saksan kallein ja hienoin katu.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #25

Köö? Täh? Minulle Dusseldorfista jäi parhaiten mieleen Rein, sen Hafen-alueen futurismi ja loputtomat kahvilaterassit vilkasliikenteisen joen partaalla. Hieno piste iin päälle oli rautatieaseman lähistön trattoria Bruno, joka onnistui olemaan italialaistakin italialaisempi ravintolasali keskellä Saksaa. Insalata prima vera con vino bianco... aterian päätteksi kiitokset kaikilla kielillä, pari lanttia palvelurahaa ja sydämellinen kättely isännän kanssa. Ohhoh mikä elämys!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #27

Tämä Köö, jonne piti mennä vain katselemaan, mutta naiset ja alennusmyynti on vaarallinen yhdistelmä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6nigsallee

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Königsallee on kyllä uskomattoman kaunis katu reheväpuustoisen joen rannalla. Olisi minulla siitä hienoja kuviakin muutamien vuosien takaa, mutta täytyy niitä ympätä myöhemmin johonkin muuhun Saksan juttuun. Kööllä kulkee myös niin upeasti pukeutuneita ihmisiä, että heissäkin riittää katsomista ihan kylliksi tämmöiselle tavalliselle tallaajalle.:)
Diorin tai Pradan kauppoihin en edes uskaltaisi sisään mennä kun vartija taitaisi pysäyttää minut heti kättelyssä...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Emme mekään kalleimmissa käyneet, mukaan ei tullut Vuittonin laukkujakaan:)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Heh, sivusta eli ikkunasta kurkittuna näyttääkin ihan siltä, että vain japanilaisilla on varaa Vuittonin laukkuihin. Ainakin he parveilevat sisällä kun köyhemmät kansat/ kansalaiset kurkkivat vain ikkunan takana:)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #31

Jep, alkuun melkein kaikilla japsinaisilla oli Guccin käsilaukku, mutta ruokahalu kasvaa syödessä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

toisto....poisto...

Samalla kuitenkin toivotan teille kaikille iloista ja toivon mukaan myöskin kaunista Juhannusta.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #32

Kiitos samoin, ja sitten Kaija kipin kapin uudelle reissulle ja sitä mukaa blogia vääntämään! Olen utelias näkemään, osuuko se taas yksiin omien kokemusteni kanssa.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen Vastaus kommenttiin #34
Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #34

Kiitos kannustuksesta Tuomo! Missä olit muuten viimeksi reissussa? :)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #36

Jos kotimaassa kuljeskelua ei lasketa, niin mahdollisimman tyypillisessä massaturismikohteessa: Gran Canarian etelärannikolla. Näin omin silmin (ja koin omin varpain) Maspalomasin kuusikilometrisen hiekkarannan: rauhallisesti vesirajassa vaeltelevia ihmisiä vähintäänkin sadoittain - fiilis oli kuin joukkomeditaatiossa, jossa meri, hiekka ja aurinko karsivat pois kaiken turhan hössötyksen. Muutamilta miljöö oli riisunut vaatteetkin viimeistä rihmaa myöten, mutta eipä siitä sen enempää. Hauskaa, että kaupallisimmankin matkakohteen ytimestä löytyy aina se kulttuurikokemus!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #37

Just, aina kannatta lähteä kun on sopiva tilaisuus. Kanarialta minulla on vain vähän kokemusta, mutta paljon kuvia. Miten ollakaan, niin minun tulee katsottua maailmaa paljon "valokuvaajan silmin", josta tosin jää varsin eläväiset muistot mieleen. Kulttuurikokemukset siis säilyvät suhteellisen pitkään mielessä.. Tässä koko päivän sateen ropinaa kuunnellessa tulee kyllä aurinkoa ja lämmintä hiekkaa ikävä. Eipä juuri tee mieli maalle huomenna lähteä palelemaan:)

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset