zzz333

Facebookin huijarit toimivat nyt netissä auervaarojen tapaan...

  • Kuplassa eläminen tulee kalliiksi!
    Kuplassa eläminen tulee kalliiksi!

Ajattelin kirjoittaa tämän varoitukseni jo noin vuosi sitten suomalaisille naisille, mutta myöhästyin pahasti. Tänään luin kuinka poliisi on ilmoittanut jo lukuisista netissä  huijatuista naisista, jotka ovat hyväuskoisesti menneet pahasti lankaan.  Menetykset ovat olleet toisilla jopa kymmeniä tuhansia euroja. Emmekö ikinä opi, ettei pidä lähettää rahaa tuntemattomille ihmisille, jotka keksivät traagisia tarinoita rahaa saadakseen. 

Afrikassa asuu tänään noin 1,2 miljardia ihmistä ja liian monelle miljoonalle köyhyys ja työn puute aiheuttaa suuria vaikeuksia jo saada edes leipää, särpimistä puhumattakaan.  Auervaaralainen toiminta nähtävästi kannattaa, mutta jos sinisilmäinen suomalainen nainen haluaa heitä auttaa, niin tekee sen ainakin sitten avoimin mielin, ilman poliisia. Ja  rehellisesti itselleen tunnustaen, ettei oikeata rakkautta näin yleensä aloiteta.

Itselleni alkoi tulla jo yli vuosi sitten todella runsaasti facebookin kautta pyyntöjä kaveruudesta. Mukana on  tavallisesti upea kuva komeasta miehestä ja  usein armeijan koppalakki päässä ja mitaleita rinnuksissa. Kerran tittelinäkin oli jopa ihan oikea USA:n armeijan kenraali, ja tietysti hänkin oli  palveluksessa Afganistanissa.  

Googlasin herran ja siellähän hän oli yhtä komeana kuin kuvassa ja suloinen kuva oli myöskin perheestä kaikkine lapsineen.  Katsoin myös hänen facebook-sivunsa, eikä siellä ollut mitään toimintaa ennestään, ja se onkin kai ihan tyypillistä näille huijareille. Kaikki nämä minun upeat  "armeijan kaverini" ovat palveluksessa Afganistanissa ja tietysti USA:n huippusotilaita, jotka kaipaavat naisen helliä kirjeitä. 

Viimeaikoina on ilmennyt aivan  uusi ryhmä pyytäjiä, eli nyt on vuorossa englantilaiset toimitusjohtajat,  ja he ovat kaikki leskiä, mutta ulkonäkö on edelleen huippuluokkaa. Usein mukana on kuva  myöskin luentotilaisuudesta, jossa puhujana on tietysti tämä sankari ihan itse. 

Viimeksi tämän viikon alussa tuli taas pyyntö todella sympaattisen näköiseltä leskimieheltä.  Mietinkin, että jos olisin yksinäinen ja kipeästi seuraa kaipaava, tai jopa romanssia kaipaava leskirouva, niin sortuisinko näihin vastaamaan yhtä luottavaisena kuin nämä suomalaiset rahan lähettäjätkin? En, siihen olen liian vanha kettu:) 

Ajankuluksi ehkä moni vastaakin, mutta rahanpyytäjille kannatta panna heti jauhot suuhun, eikä jäädä edes kuuntelemaan traagisia tarinoita hetkeäkään... Ellei sitten halua antaa köyhille miehille avustustaan tieten tahtoen. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Toden totta face bookin kautta tulee näitä innokkaita sotilaallisia jenkkimiehiä minuakin kaveriksi pyytämään. Olen myös käynyt vilkaisemalla mille näyttää. Kokemus on tuttu, mutta surullisen hupaisa.

Nigerialaiskirjeitä tuli silloin, kun olin vielä työelämässä. Oli hullua, että samassa kerroksessa toiminut koulutusyksikkö joskus hyväksyi näitä nigerialaisia kurssille. Tuntuu, että jättivät tulematta kuitenkin. Eihän tulijoille maksettu matkoja eikä muutakaan.

Linkediniin en hyväksy kaveriksi tuntemattomia. Sinne ei niin kovasti ilmaannukaan outoja hakijoita.

Tänään Iltalehdessä oli 25-vuotiaasta naisesta, joka sai 53-vuotiaan miehen rakastumaan ja näin luvuttamaan yli 50 000 euroja rahaa naiselle. Kuinka on mahdollista, että sinisilmäisiä miehiä ja naisia riittää. Mikä ihmeen hyväntekijöiden maa tämä oikein on?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

On tuo sääli näille petetyille, ja voi vain kuvitella sitä itsehäpeää, kun noihin on hyväuskoisuuttaan langennut.

Minullekin tulee noita nigerialaiskirjeitä myöskin edelleen tasaiseen tahtiin ja voi niitä miljoonia mitä olenkaan menettänyt, kun en ole vastannut. Niissä on yhä useammin alkanut olla myöskin nainen "lakimiehenä", joka tekeekin siitäkin kirjeestä toki aina luotettavamman vaikutuksen:)

Ei siitä ole pitkäkään aika kun luin jonkun yrittäjän taas niihin langenneen ja menettäneen isojakin summia. Näistä pitäisi kirjoittaa nähtävästi paljon useammin, jotta ihmiset osaisivat olla varuillaan.

Haluaisimme nähtävästi niin kovasti uskoa, että onni potkaisisi juuri meitä. Minunkin suurin "perintöni" olisi ollut 50 miljoonaa dollaria, ja muutamalla tuhannella eurolla olisin saanut prosessin käyntiin:)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Voisihan niille auervaaroille vastata näennäisen vastaanhangoittelun jälkeen nigerialaiskirjeiden tyyliin että jos lähettää rahat ilmoituskuluihin voin myydä kesämökkini, tai muuta vastaavaa :)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #3

Yrittäjän näkökulma, kiitos Seija.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #3

Olen joskus vastannut, että minulle tulevan miljoonaperinnön kulut saa vähentää suoraan perinnöstä. Näin minun ei tarvitse niitä etukäteen maksaa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Heh, heh, Seija! Sinä se vain aina keksit nasevan vastauksen.
Tuota voisi oikeastikin harkita, kun oikein alkaa harmittaa muiden petettyjen puolesta. ( -meinasin ensin laittaa alkaa vi.....a, mutta sitten muistin ikäni:)).

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kai sentään voi sanoa että potut pottuina:))

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ihminen menee aina halpaan, jos ei auervaarajon halpaan, niin viimeistään halpahallien halpaan. Kotona se kallein reikä on pöntön alla, sinne kannetaan kaupasta kaikkea hyvää, eikä valiteta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Arvoisat naiset, teistä on niin komeita kuvia että ei ole ihme jos ihailijoita löytyy moniltakin mantereilta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos Leo, tuo oli nätisti sanottu meistä suomalaisista naisista, vaikka se kuulema on nyt asetettu kovinkin kyseenalaiseksi tuolla missikilpailuissa Helsingin puolella:).

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Missivalinta nousi jopa Venäjän mediassa esille. Kummasteltiin miksi missiksi voitu valita ”alkuperäisväestön edustajaa” eli jotain tyypillistä suomalaista vaaleaverikköä. Siis vaaleaverikköä, eivätkö kaikki suomalaiset naiset olekaan samaa yhdenvertaisia? Bäckmania taas tarvittiin avuksi.
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005043106.html

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #11

Kiitos Irja, linkki oli mielenkiintoinen ja paikoin jopa ajatuksiakin herättävä!

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

No niin, tuosta syystä minun hyväuskoisen mummelin on viisasta pysyä kasvo kirjata poissa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Elle ei tarvitse, kunhan et innostu noista kosiskelijoista ja kaveriksi pyrkivistä. Onhan niitä muuallakin kuin naamakirjassa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Olen samaa mieltä Irjan kanssa ja kirjoittihan tästä samasta asiasta tänään myöskin Hesari, että "sotilaina esiintyvät huijarit huijaa iäkkäitä naisia".

Meitä iäkkäämpiä naisia ei luulisi olevan kovinkaan helppo huijata, kun tätä elämänkokemusta ja tietoakin monista asioista on kertynyt vuosien varrella melkoisesti nuoriin verraten. Mutta imartelu ja kohtuutonkin kehu lienevät se meidän heikoin kohta, kun sitä enää harvemmin kuulee. On tietysti niin mukava uskoa, että joku näkee jopa minutkin ruusunpunaisten lasien läpi, ja sen tunteen soisi jatkuvan mahdollisimman pitkään...

Se on hyvä viisaus vähän joka tilanteessa, että jos joku näyttää liian hyvältä ollakseen totta, niin se ei usein ole totta.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tänään Iltasanomissa face book jenkkimajurin huijausjuttu : http://www.iltasanomat.fi

Tänään vahingossa hyväksyin, kun piti poistaa tällainen kaveruutta kysyvät Cliftonin. Oli työ heti etsiä keino hänet poistaa naamakirjan kaveripiiritä. Toivottavasti onnistuin siinä täydellisesti. Ihan hirveä juttu. Tällaista ei ole ennen sattunut.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos taas linkistä Irja, olihan tuo hurja juttu. Menettää nyt 58.000 euroa, eikä ole kaveria edes koskaan tavannut. Siinä vastapuolella on tietysti jo kokonainen "armeija" miettimässä, mikä tyyli kehenkin parhaiten sopii ja missä aikataulussa aletaan rahaa pyytämään.

Toisaalta, kun ajattelee näitä fiksuja ja ovelia köyhiä tyhjätaskuja, niin mistä voisi saada nopeimmin helppoa rahaa, kun lemmestä lurittelemalla ja kiristämällä "rakkauden verkkoa" aina vain vakavampaan suuntaan? Hyvä, että näistä kirjoitellaan ja nämä petetyt Emmat tekevät todella suuren palveluksen muille naisille. Suuri kiitos kuuluu siitä heille!

Eikä näitä tietysti tapahdu vain Facebookissa, vaan myöskin seurahakupalveluissa ja turistirannoilla. Näitä suuria rakkauksia syntyy kyllä myös kotoisessa Espanjassa, ja olen aikoinaan nähnyt itsekin, miten helppoa se näyttää olevan jossain yleisellä uimarannalla tai hotellin altaan reunalla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Oli työ heti etsiä keino hänet poistaa naamakirjan kaveripiiritä. Toivottavasti onnistuin siinä täydellisesti.

Jo hyväksytyn kaverin poistaminen FB:ssä ei ole kovinkaan vaikeaa. Jos haluaa, voi myös 'blokata' tämän, jolloin huijari ei pääse näkemään profiiliasi laisinkaan. (Etkä sinä hänen.)

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Kyllä noita komian näköisiä miehiä on minullakin vino pino ollut kaveruutta facebookissa pyytämässä, mutta yhteenkään en ole vastannut, enkä kaveriksi klikannut. Se, että en ole kaveruutta hyväksynyt ei vielä välttämättä sitä takaa, että kaveruutta ei ole.

Ei ole kovin paljon aikaa, kun yhdeltä ystävältäni kysyin, että onks hän todella yhden tyypin kaveri, kun se siltä näytti. Ei ollut. Ei ollut yli puoleen vuoteen hyväksynyt yhtään uutta kaveruutta.

Mitenkähän ne tuollaisenkin hoitavat? Että saavat näyttämään siltä, että yhteisiä kavereita on, vaikka ei sit olekaan!

Ai niin, nämähän ovat huijareita!

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Onnistuukohan kaveruuskin huijareilta paremmin kuin muilta?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Hiukan palautetta Marjatta, minä en siis olekaan komian näköinen;)))

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Eikä Marjatta sinua kaveriksi hyväksynyt. MInä hyväksyin, kun totesin, että ihan mukiiin menevähän Ari on.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #19

Mukiin menevä? Kiitos vain kaveruudesta mukavaa on ollut. Kyllä minä Marjatan kaverikin olen ollut ja olen edelleen, vaikka hän väitti, että ei hyväksy komeita;)

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

No hupsist!
Eiks me ollakka facebook -kaverei?
Semmone epäkohta pittää korjata. Ja iha het!!
Tai no, mistäs mää tierä, et hyväksyks Sää minu, jos mää pyyrä!

Tää oli Arille!

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti Vastaus kommenttiin #20

Tarkistin.
Kyllä Ari ja minä olemme jo facebook -kavereita!
Ei tarvitse kummankaan enää miettiä, et kumpi kysyy kaveriksi ja jos niin, millä perustein!
Hyvä ME!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #21

Miten onkaan mahdollista, ettet heti muistanut oletko Arin kaveri tai et? Minä olisin sen kyllä sekunnin murto-osassa heti tiennyt!

Tosin minulla on niin minimissä muutenkin nämä facebook-kaverit, kun otan mukaan niin harvoin uusia. Alkuvuosina tuli fb-kaveri pyyntöjä päivittäin useiden kymmenien yhteispaketeissa, mutta panin ne heti poistoon.
Luulen, että varsinkin nuorilla oli tarve kerätä satoja nimiä mahdollisimman nopeasti omille sivuilleen. Se oli kai myös arvostuskysymys.

Mielestäni on kivointa, kun tunnen ihmisen edes jotenkin, vaikka vain Usarin kautta, tai ovat muuten vaan niin erikoisen mielenkiintoisia henkilöitä. Tuhansiin nousevat "fb-kaverit" myöskin hukkuvat liian helposti joukkoon tummaan... Siinä ei mielestäni ole enää mitään mieltä:)

Oman sukupolveni vanhat kaverit kuuluvat vain harvoin Fb:hen, ovat nähtävästi samaa mieltä Elle Marketan tapaan, että siitä tulee vain yksistään lisäharmia??

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti Vastaus kommenttiin #22

Minul oli semmonen olo, että Ari on face -kaveri, mutta Arin kommentista heräs epäily, et eiks se pidäkään paikkaansa.

Harvoin minäkin kavereita hyväksyn ja pääsääntö hyväksymiselle on ollut, että minun pitää toinen tuntea. Tavalla tai toisella. Jos en ole nähnyt koskaan, niin ei kaveriksi.

Poikkeuksen tekee nyt sit kaikki mahdollisest US -bloggarit. Ensimmäinen kaveriksi pyytäjä oli aikoinaan Markku Huusko, enkä kehdannut sanoa nou, nou, vaan tottakai hyväksyin. Sen jälkeen sit muitakin, mutta ei edelleenkään kovin montaa. Ei minul hirveen suurta kaverijoukkoa siellä muutoinkaan ole. Yhteensä 435 näytti "mittari" äsken.

Minulla ei ole facebook jatkuvasti auki, eikä ole keskustelua päällä. Se, mitä minä siellä eniten seuraan on paikalliset ryhmät. On Salon kuntalaisfoorumi ja on Salon Seudun Puskaradio ja Muistellaan Saloa (vanhoin valokuvin). Nuo ehkä ne tärkeimmät. Kun politiikan kuvioissa jollain lailla pyörii, niin noista em. ryhmistä sitä kaikennäköistä "akuuttia" ain vähä silmiin pistää. Totuuksia ja puol -sellaisia, mut tarpeen tietää, missä mennään.

Yks ryhmä, josta tykkään on, sisustetaan vanhoja taloja. Suosittelen.

Harmiksi en facebookia ole kokenut.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #24

Poliitikan parissa pyörivien onkin jopa tärkeää olla faceboogissa, sillä missä paremmin voi ajatuksiaan tuoda esille kuin juuri siellä, jos on vielä suuri äänestäjien joukko kavereina. Muistaakseni aikoinaan Obaman sanottiin tehneen juuri erinomaisen kamppanjansa faceboogin avulla, jos sen nyt oikein muistan.

Minä taas rakastan kuvia kaikissa muodoissaan ja taidekuvat ovat tietysti etusijalla ja juuri siksi minullakin on kavereina mm monia kiinalaisia, joiden kuvia aina mieluusti katselen. Heidän joukoissaan ei edes rahanpyytäjiä ole koskaan ollut:)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #22

Nuoremmat ovatkin jo ottaneet muut välineet käyttöön. Yhdeksänvuotiaallakin on oma tili muualla. Ilmeisesti luvallista. Toinen mummi on hänen kaverinsa. Minä en, kun en käytä sitä somea, enkä juuri nyt edes muista mikä se on.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #26

Uusimmista välineistä paras nopeaan mielipiteiden vaihtoon on minun mielestäni WhatsApp ja siinä on myöskin helppo lähettää kuvia myöskin ulkomailta. Se on myös ainakin toistaiseksi myös ihan ilmainen.

WhatsApista on tullut myös nuorten suosikki ja ainakin meidän nuorilla kokonainen luokka voi keskenään perustaa oman ryhmän, joille muilla ei ole asiaa. Ryhmiä voi olla monia ja meillä on myös oma suljettu ryhmä suvun kesken, johon lähetämme pääasiassa vain kuvia ja pieniä tervehdyksiä.

Muuten käytän sitä itsekin paljon omien ystävieni kanssa ja se eroaa tekstarista lähinnä vain maksuttomuuden- ja myöskin tuon ulkomailta kuvien lähettämisen helppouden ja nopeuden tähden. Suosittelen.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tuli mieleen vanha juttu Savon radalta. Penkillä istuu rehevä nainen avokaulaisessa puvussa. Vastapäätä istuva mies vilkuilee jatkuvasti siihen suuntaan.
Sitten tulee tunneli, siihen aikaan ei päivällä ollut tietenkään valoja vaunussa. Kun juna tulee tunnelista ulos, nainen kirkuu konnaria paikalle. Tämä tuleekin ja kuuntelee selostusta, tunnelin pimeydessä vastapäätä istuva mies oli kopeloinen naista ja varastanut hänen tissialuskellonsa.
Konnari tähän että miksi ette ryhtynyt huutamaan heti kun mies alkoi kopeloida.
Nainen vastasi että minä luulin että hänellä oli rehelliset aikomukset.

Ari, kai sinulla on rehelliset aikomukset?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Juuri näin Leo, rehellisyys on aina ennen muuta:). Puhutaan sitten ylipäätään suomalaisista, tai USA:n solttujen joutumisesta ulkomaalaisten tekemille identiteettivarkauksille. Mahtavatko he, nämä viattomat uhrit itse tietää tästä mitään?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Vastaan, että minulla on aina rehelliset odotukset.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ja ketunhäntä kainalossa. Amen.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

FB:ssä tunnen jokaisen ns. "kaverin", vaikka he varsinaisia kavereita eivät ole. Yhtään pyyntöä en hyväksy ellen tunne henkilöä oli mies tai nainen. Enkä lähetä omaakaan ehdotustani kaveriksi ellen tunne henkilöä tavalla tai toisella.
On niitä muutamia "nättejä" ehdotuksia tullut- lieneekö joitakin missin missejä- poistin.
Myös sellaisia henkilöitä vältän, jotka raportoivat jokaisesta päivän askareestaan sukanpesusta kaalilaatikkoon.

Mutta kyllä fb:stä on paljon hyötyäkin yhteydenpitovälineenä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Eipä ole tullut liityttyä naamakirjan asiakkaaksi, joten sieltä suunnalta ei ko. kaveruutta tule kukaan pyytämään, eikä siten huijaamaankaan. Jonkin verran tulee nykyisin ulkomailta s-postia, mutta niiden kohtalo on aina ollut ja tulee olemaan välitön siirto roskakoriin. Näin ollen olenkin autuaan tietämätön kuinka monta huijaria tai ollenkaan on ollut liikkeellä. Joka tapauksessa näyttäisi siltä, että nuo s-postit ovat vähentyneet huomattavasti vaikkapa viime vuoteen verrattuna. Syy saattaa olla se, että tietävät ettei viestejä ole avattu (vastakuittaus puute).

Suuresti täytyy kyllä ihmetellä miten monet naiset ovat langenneet noiden huijareiden virittämiin ansoihin rahapyyntöihin, jopa suuria summia kyseessä. Sen verran ovat uutisointien mukaan olleet värikkäitä kertomuksia.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Meidän naisten puolustukseksi pitää kyllä muistuttaa, että myös monet miehet ovat langenneet rahaa pyytävien naisten pauloihin:). On kai aika inhimillinen piirre etsiä onneaan myöskin epätavallisin keinoin, mutta rahan jakaminen vain hyvän tarinan ja lupausten tähden vielä tuntemattomaan osoitteeseen, osoittaa kyllä sinisilmäisyyttä parhaimmillaan.

Toisaalta nämä paljon puhutut nigerialaisten ihan omat bisnekset, jotka olivat suuntautuneet lähinnä varakkaisiin miehiin, niin tuottivat myös hämmästyttäviä nimiä esiin. Siellä oli teollisuuden vanhoja huippunimiä ja korkea- arvoisia sotilashenkilöitä, - muiden pienempien yritysjohtajien lisäksi. Muistan jonkun yritysjohtajan menneen jopa paikan päälle Afrikkaan tutustamaan bisneskumppaneihinsa ja olleensa siellä "veitsi kurkulla" kirjoittamassa shekkejä...

Tämä vain siksi muisteltuna, ettei kokonaan totuus unohtuisi, että vain me naiset ollaan romantiikan perässä juoksevia hölmöjä - hinnalla millä hyvänsä. :)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

kaija, miehet taitavat olla sen verran häpeissään etteivät kehtaa nostaa tekosiaan julkisuuteen. On tietenkin mahdollista etten ole ko. ulostuloja huomannut. ;)
Olishan se kummallista jollei mihet lankeaisi naisten pauloihin. :D

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Muistan jonkun yritysjohtajan menneen jopa paikan päälle Afrikkaan tutustamaan bisneskumppaneihinsa ja ...

kaija, k.o. herra oli Valmetin ja Enson hallitusten ent. pj Olavi J. Mattila. Hävisi itse miljoonia (markkoja?) ja houkutteli vielä bisnestuttavuuksiaankin mukaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Alla olevan linkin takaa löytyy todella huvittava ketju, jossa nigerialaiskirjeen lähettäjää kusetetaan kunnolla. Se on aika pitkä, mutta kannattaa lukea alusta loppuun:

http://www.scamorama.com/smurf.html

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hullun hauska juttu, vaikka välillä putosinkin kärryiltä, muttei se ei minun kohdallani ole mitään uutta.

Toivon mukaan moni muukin tämän näkee ja lukee... ja ottaa myöskin vastaisuudessa opikseen, että hauskaa voi jakaa sinne sun tänne. - vaan ei nigerialaisille:)