zzz333

Pääkaupunkiseudun suurin kierrätyskeskus: Nihtisillan tavaratalo, Espoo.

 • Kunnostettu keinutuoli 180 euroa,
Vihreä sohva 30 euroa,
Marski muistaakseni 30 euroa?
  Kunnostettu keinutuoli 180 euroa, Vihreä sohva 30 euroa, Marski muistaakseni 30 euroa?
 • Kunnostettu pikkusohva 500 euroa,
musta kirjahyllystö 50 euroa,
punainen vuodesohva 100 euroa
  Kunnostettu pikkusohva 500 euroa, musta kirjahyllystö 50 euroa, punainen vuodesohva 100 euroa
 • Puinen hyllystö 75 euroa,
taulut !5-70 euroa
  Puinen hyllystö 75 euroa, taulut !5-70 euroa
 • Hellas piano 30 euroa!!
  Hellas piano 30 euroa!!
 • Verhot ja matot noin 20-50 euroa,
Koriste-ja käyttölasit noin 3-20 euroon
  Verhot ja matot noin 20-50 euroa, Koriste-ja käyttölasit noin 3-20 euroon
 • Morsiuspuvut 60-180 euroon
  Morsiuspuvut 60-180 euroon
 • Morsiusneitojen asut 80 euroa
  Morsiusneitojen asut 80 euroa
 • Pääkaupunkiseudun suurin kierrätyskeskus: Nihtisillan tavaratalo, Espoo.
 • Pääkaupunkiseudun suurin kierrätyskeskus: Nihtisillan tavaratalo, Espoo.
 • Vaihdoin kiinalaisen hevosen kuvan parempaan...
Tämän ostin Kilosta itselleni 35 eurolla.
  Vaihdoin kiinalaisen hevosen kuvan parempaan... Tämän ostin Kilosta itselleni 35 eurolla.
 • Espoon Kontti on Punaisen Ristin pitämä kierrätyskauppa,
sohva 125 eu. ja tuolit 125 eu. Iso kaappi 225 euroa.
  Espoon Kontti on Punaisen Ristin pitämä kierrätyskauppa, sohva 125 eu. ja tuolit 125 eu. Iso kaappi 225 euroa.
 • Ruokapöytäsetti 125 ja punaiset samettitulit a.85 eu.
  Ruokapöytäsetti 125 ja punaiset samettitulit a.85 eu.

Tänään sitten tein sen mitä muutama päivä sitten täällä uhosin, kierros kirpputorilla ja meillä on nähtävänä "Suomen kaunein koti" ! Ei huono homma ollenkaan ja vielä ihan halvalla, jos niin haluaa itse  valita. Naimattomille on myöskin mahdollisuus valita morsiuspuku oman mieltymyksen mukaan useastakin vaihtoehdosta. 

Miehille löytyy myöskin hyviä pukuja ja häävieraatkin voivat valita runsaasta tarjonnasta, joko modernia tai sitten niin muodikasta retroa, kenkiä ja hattuja myöten.  Kaikkea en kuvannut, mutta kannattaa käydä katsomasassa ihan itse.

Meidän Kilossa sijaitseva kierrätyskeskus on tietääksen meidän alueen suurin ja monipuolisin. Pääkaupunkiseudun  Kierrätyskeskus Oy on  Helsingin kaupungin tytäryhtiö. Muita omistajia ovat Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY, Espoon ja Vantaan kaupungit sekä joukko kansalaisjärjestöjä. 

Se on myöskin voittoa tavoittelematon yhteisö. Osa tavaroista kunnostetaan Kierrätyskeskuksen omissa verstaissa.  Polkupyöriä, isoja kodinkoneita sekä sähkö-ja elektroniikkaa-laitteita huolletaan ja kunnostetaan. Huonekaluja verhollaan uudelleen ja työn jälki näyttää olevan todella hienoa. Ammattilaisten työtä.

Laita sinäkin hyvä kiertämään, jotta vähenämme luonnonvarojen kulutusta. 

Kierrätyskeskuksen kautta kulkee vuosittain  noin 2,3 miljoonaa tuotetta uudelleenkäyttöön. Jos tämä määrä tavaroita olisi ostettu uutena, noin 25 000 tonnia kiinteitä luonnonvaroja olisi kulunut ja olisi myös täyttämässä kaatopaikkoja.  Tuo määrä vastaisi noin 17 000 henkilöautoa.  Kierrätyskeskukset tarjoavat merkityksellistä työtä ja tehtäviä myöskin pitkäaikaistyöttömille. Kierrätyskeskuksessa oli esimerkiksi vuonna 2013 yhteensä yli 800 henkilöä erilaisissa palvelusuhteissa.

Olen käynyt Kilon kierrätyskeskuksessa varsin usein,  lähinnä heidän monipuolisen kirjatarjontansa tähden ja harvoin lähden sieltä ilman kasaa kirjoja kainalossani.  Huomaa selvästi, että ihmiset ovat löytäneet hienon paikan, jonne voi tarjota muutenkin tavaraa hyötykäyttöön ja kaikki tulee tarkkaan kierrätettyä kulutukseen, kun viimeinenkin aste tavaralle on ilmaishuone, jossa näyttääkin olevan aina väkeä. 

Laskin tuosta äkkipäätä, että minun "ostokseni " kauniisen kotiin olisi noin 300 euroa, jos en ostaisi noita hienoja kunnostettuja kalusteita.  Minulla olisi siihen hintaan sohva, kaappi, pöytä ja tuolit, tauluja, matto, verhot ja kaikki tarpeelliset astiat pienelle porukalle.  Vahinko, etten voi järjestää niistä yhtenäistä kuvaa, mutta piano olisi siinä ehdottomasti mukana luomassa musiikillista tunnelmaa.  Käyn vielä yhdessä toisessa paikassa, josta toivon mukaan löydän vielä "sulhaselle" hienon frakin ja parisängyn - eiköhän sitten kaunis koti ole ihan täydellinen??

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Nihtisillan tavaratalo Espoo
Kutojantie 3, 02630, Espoo
Avoinna: ark. 9–20, la 10–18, su 12–17
Myymälä- ja tuotetiedustelut: 0400 344 861
Rakennustarvikkeet: 0400 348 123
Noutopalvelu: 050 501 4858
Katso poikkeavat aukioloajat.
Julkiset kulkuyhteydet:
Espoon sisäiset bussit: 3, 5, 15, 18, 23, 533 ja 543
Seutuliikenne: 110T, 110A sekä E, U ja S -junat

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Katoavaista on mainen kunnia, kelpo tavaraa käypään hintaan, sehän on sitä markkinataloutta parhaimmillaan. Sääntelylisät ovat matkalla karsiutuneet.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Näinhän tuo on kuten sanot Ari. Kyllä sitä välillä silmät leviävät ihmetyksestä, kun näkee tämän maallisen tavaran ja myöskin taiteen hintatason romahduksen... Varsinkaan liiankin monet perilliset eivät enää juuri edellisen sukupolvien tavaroista välitä, joka tietysti takaa sen, että markkinatalous pyörii edelleen liiankin kiivaaseen tahtiin. Rahaa riittää ja jos ei riitä, niin otetaan velkaa.

Kun tänäpäivänä katsoo asiakaskuntaa, niin muutosta on vuosien aikana paljon tapahtunut todella kirjavampaan suuntaan. Nyt ei enää ole "noloa" mennä kierrätyskeskuksiin ja jatkuvasti lisääntyneisiin kirppareihin, joihin ihmiset jättävät maksullisille myyntipöydille viikoksi tai kahdeksi tavaransa myyntiin, jos eivät halua niitä itse viikonloppukirpputoreilla myydä.

Maahanmuuttajat ovat tietysti yksi uusi ryhmä, joka tarvitsee edullisia käyttötarvikkeita. Samoin nuoret parit, eläkeläiset ja opiskelijat tämän minkkikansan lisäksi, joka on toinen ääripää. Se etsii lähinnä vintagea, harvinaisia esineitä ja erilaisia vaatteita, joita ei muualla enää näe. Tiedän monia, erityisesti monilapsisia, mutta kuitenkin hyvin toimeentulevia perheitä, jotka ostavat lähes kaikki päälysvaatteensa ja harrastusvälineensä kierrätysten kautta.

Lähinnä sen tekee mahdolliseksi yhden "tuhlaavan" joukon jatkuva tarve saada uutta ja myllätä koti aina vain uuteen uskoon ja ostaa jatkuvasti viimeistä huutoa olevia vaatteita. Se on tietysti hyvä yksille ja huono kauppiaille, mutta ennen kaiikea luonto kiittää, että ylipäätään annetaan entiset itselle tarpeettomat tavarat hyötykäyttöön, jotka ennen heitettiin surutta roskiin...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Olipa hauska sattuma näin harvoin kirjoitetusta aiheesta, kun Helsingin Sanomatkin julkaisivat tänään koko aukeaman mittaisen jutun kirpputoreista otsikolla, "Älä ainakaan näitä heitä pois".

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Halvalla lähtee näköjään jopa Marski! Ja piano, jonka koskettimet tosin ovat vinksin vonksin. Ehkä Hellas on loppuunsoitettu?

Tänään neloskanava esittää taas Huutokauppakeisarin, vieläpä juhlavasti synttärijakson. "Kuparipannu, sievä pieni pyöreä, niin kuin minäkin... ja hänelle hinta?"

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Tuomo, kävin korjaamassa Marskin hinnan oikeaksi, eli on kolmenkympin väärtti. Kuva olikin harvinaisen nätti kuva, joten nyt hinta on kohdallaan.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Täytyypä se vielä katsoa. Kuparipannut ovat nättejä kaapin päällä, mutta huutokauppakeisarin pannut nousevat hinnoiltaan melkoisen korkeaksi, kun niitä vertaa muihin myyntipaikkoihin. Tosin niissä on ne arvokkaat nimmarit kaupan päälle.

Tämä mainittu Hellas piano oli kyllä melkoisen edullinen. Kokeilin soittaa sillä ainoan osaamani lastenlaulun ja siihen sointi oli kyllä ihan riittävä:) Normaalisti tuolla Kilossa pianot ovat maksavat noin sata euroa ja risat.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

En juuri välitä koriste-esineistä, mutta tuo hevonen on hieno. Matostakin tykkäsin ja se vitriinihyllykkö vois olla kättökelpoinen, ei pääsisi kertymään niin paljon pölyä.
Kun näkee miten hirveesti on tavaraa kierrätyskeskuksissa ja kirpputoreilla joita on tuhkatiheään ja kaatopaikoillekin menee valtavat määrät hyvää tavaraa, niin rupeaa miettimään onko pakko tuottaa niin paljon krääsää ja tekstiilejä?
Vähemmälläkin luulisi pärjäävän.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos Margareta, olen samaa mieltä ja kun minulla on vielä tämä "kiinakauteni" vahvasti meneillään, niin se muinaisten keisarien heppakopio sopi siihen kuin nappi silmään.

Kierrätyskeskukset eivät todellakaan pysty ottamaan kaikkea vastaan mitä heille tarjotaan ja siksi itse tavarat ovat aina vain parantuneet vuosien myötä. Oikein harmittaa, kun itsellä ei nyt ole mitään tarvetta uusia mitään huonekaluja. Markkinat siis toimivat hyvin:)

Tänään kävin vielä meidän Konttitorilla Espoossa hakemassa jotain lisäystä tähän leikkisään "Suomen kaunein koti projektiini", ja lisäsinkin taas muutaman kuvan lisää muiden jatkoksi.

Frakkia ei löytynyt tällä kertaa, mutta hyväkuntoinen sohvaryhmä oli upea istua, kun tuolit vielä sopivasti keinuivatkin. Olisi niissä kauemminkin istunut:) Ne olisin mieluusti ottanut meille kotiin. Samoin kuin myöskin upean ruokapöytäsetin, joka maksoi tuoleineen vain tuon 125 euroa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Pienikokoinen frakki saattaisi löytyä minun vaatehuoneestani.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Onpa hyvännäköisiä huonekaluja ja kiinnostavan näköisiä vaatteita. Luulisi niille löytyvän ostajia. Anoppini kuolinpessä selvitettäessä tarjottiin huonekaluja kierrätykseen. Jotkin kelpasivat jotkut eivät. Tiukkaa jo tekee vaikka ilmaiseksi hyvää tarjotaan. Liikaa kamaa, melkein uusiakin jo tarjolla. Mihin kaiken tämän kanssa joudutaan. Onneksi on maahanmuuttajie. Heitä pitäisi opastaa näihin ostospaikkoihin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Hyvä kysymys:Mihin kaiken tämän kanssa joudutaan?
Jokaisen tavaran tuottaminen kuluttaa maapallon resursseja, joita käytetään jo huomattavasti enemmän kuin niitä uusiutuu.
Tietääkseni maahanmuuttajat käyvät myös kierrätyskeskuksissa ja luulen että joitakin avustetaan tarvekaluilla suoraankin.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kyllä, näitä maahanmuuttajia näkee varsinkin Kilossa hyvinkin paljon, mutta Konttitori on sen verran syrjässä, ettei siellä heitä juuri näe. Kilon kierrätyskeskus on siinä mielessä paremmalla paikalla, kun sinne liikenneyhteydet ovat myöskin joustavammat.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kuten tuossa edellä kerroin, niin piti vielä tänään käydä Punaisen Ristin pitämällä Konttitorilla. Siellä hypistelin myöskin tyylikkäitä Guccin ja Armanin bleisereitä, joita ei käytetyksi olisi edes mistään huomannut. Ei hyvälaatuisiinkaan vaatteisiin tarvitsisi paljoa rahaa laittaa, kun käy näissä kierrätyskeskuksissa. Nämäkin maksoivat vain 45-euroa kappale.

Kuuntelin kerran sivusta, kun tyylikäs nainen tuli Konttitorille puhumaan anoppinsa tavaroiden hakemisesta. Hän kertoi kaiken olevan hyvää ja ensiluokkaista kodin tavaraa niin huonekaluja, kuin kristallia ym. mutta kun hän itse ei enää niistä mitään tarvitse. Näinhän tuo monen kohdalla taitaa olla.

Sen kyllä myöskin nykyään hyvin huomaa, ettei hienommatkaan lasit ja posliinit välttämättä jää pyörimään vain oman suvun piiriin, niin kuin se meillä todennäköisesti tulee jäämään. Arvokkaimpia esineitä, eikä huonekaluja ole ylenpalttisesti jäänyt meidän suvussa jalkoihin pyörimään... :). Enemmänkin olisi voinut sen tehdä, en olisi hantiin pistänyt.

Meillä muuten on kamala sää, vedensekaista räntää sataa ja tuuleekin vielä lisäksi. Kiva olla kotona:)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Niin täälläkin sataa vetistä räntää. Ehdin juuri käydä rannassa kunräntäsade vasta alkoi hiljalleen. Nyt sataa jo täysillä, taitaa olla ihan vettä joka vinosti vihmoo.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Kuvissasi siistejä hyviä tavaroita. Totta se, että isot kirpputorit ovat niitä mielenkiintoisimpia tavarataloja.

Viisainta sinne on mennä vie mennessäsi tuo tullessasi systeemillä, ainaki minun huusholli alkaa jo olla melkoinen kirpputori.